Hlavní obsah

Nemám náladu mluvit o titulu, reagoval Wenger na pískot vyvolaný věčně se opakujícím příběhem

Londýn/Praha

Fanoušci ho vypískali. Hráče Arsenalu ostatně také, protože další prohra už pro ně byla příliš. Zvláště, když přišla se Swansea. „Nevšímejme si toho, ignorujme jejich reakce. Budeme si je prostě muset zase získat na svou stranu,“ reagoval kouč Gunners Arséne Wenger na popuzené a krajně nespokojené ochozy, v nichž mají nespokojení příznivci Kanonýrů oprávněný pocit, že se věčný příběh posledních let zase opakuje.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Trenér Arsenalu Arséne Wenger má před sebou obtížný úkol. Skleslým svěřencům navrátit jejich ztracené sebevědomí.

Článek
Fotogalerie

Sestřih z utkání Arsenal - Swansea

V posledním desetiletí je to skutečně sezónu co sezónu totéž. Arsenal plný ambicí a touhy se šplhá v průběhu prosince a ledna vzhůru, jakmile však přijde únor, dostaví se zlom, přijdou prohry a veškeré ambice se rozsypou napadrť.

„Nemám náladu mluvit dnes večer o titulu," reagoval popuzeně Wenger na otázku, která musela po domácí prohře s Labutěmi zákonitě přijít. Mimochodem třetí prohře v řadě, což bylo pro fanoušky příliš. Sérii, která začala s Barcelonou, pokračovala na Old Trafford s Manchesterem United a teď ji završil zmar se Swansea, už neustáli. Vždyť prohrát tři soutěžní duely v řadě, to šest let nezažili.

Hráči jsou psychicky dole, lituje Wenger

„V tuto chvíli není na místě snít, musíme být realisty. Právě jsme ztratili třetí zápas v řadě, což je pro mužstvo vždy obtížný moment. Proto jsme velice zklamaní, proto jsou hráči psychicky velice dole," glosoval kouč Arsenalu ztrátu na vedoucí Leicester, která narostla na šest bodů.

„Prohráli jsme hodně nešťastně. Vytvořili jsme si mnoho šancí, ale neměli jsme štěstí v koncovce, zatímco soupeř vystřelil na naší bránu dvakrát a dal dva góly. Vypadá to, že sebedůvěra je naším problémem," zamýšlel se nad příčinami zmaru, který přivodilo i to, že jeho svěřenci třikrát nastřelili brankovou konstrukci.

„Musíme se vrátit k tomu, co jsme dělali a děláme dobře. K základům. Soustředit se na práci a připomenout si, že fotbalovou kvalitu jsme navzdory třem prohrám prostě neztratili a máme ji pořád," apeloval Wenger na své svěřence, vědom si toho, jak náročný program je čeká.

Proti Kohoutům bude chybět minimálně Čech

Vždyť už v v sobotu čeká na Arsenal severolondýnské derby s Tottehamem, v úterý odveta FA Cupu s Hullem, následně ligový duel s West Bromwich a 16. března odveta osmifinále Ligy mistrů v Barceloně.

Navíc to bitvy se Spurs půjde Arsenal nejen bez zraněného Čecha, ale bude mu chybět i Koscielny.

„Pořád nevím, jak vážné je Čechovo zranění a jak dlouho nám bude chybět. Už před zápasem se Swansea měl drobné potíže s třísly, v závěru utkání se znásobily. K němu se přidal Koscielny mající problém s lýtkem," přiznával Wenger, aby hned dodal, že brankářské dvojce Ospinovi věří.

Reklama

Související témata: