Hlavní obsah

Omluvu nehledám, ale čas na odpočinek jsme neměli, smutnil Pellegrini. Klopp mluvil o charakteru

Liverpool/Praha

Odveta za nedělní prohru ve finále Ligového poháru se Liverpoolu povedla dokonale. Ale nikoli snad proto, že kouč Citizens Pellegrini nechal sedět hrdinu penaltového rozstřelu z Wembley Argentince Caballera jen mezi náhradníky a mezi tyče poslal Harta. Anglická reprezentační jednička třem inkasovaným gólů zabránit nemohla, protože jeho spoluhráči byli na Anfield Road mdlí, nevýrazní, znavení a tudíž neschopní domácímu týmu vzdorovat. „Hráli jsme třetí těžký zápas v sedmi dnech,“ věcně poznamenal chilský kouč na lavičce Citizens v rozhovoru pro BBC.

Foto: Lee Smith, Reuters

Překonaný a rozzuřený Joe Hart chce svůj míč a vydává se pronásledovat jásajícího Firmina...

Článek

Gólmana sice Pellegrini po nedělním triumfu ve Wembley vyměnil, ale novou sestavu na hřiště logicky poslat nemohl. Jeho tým na to v ligové konfrontaci v Liverpoolu doplatil.

Program se na Citizens podepsal

„V předchozích dvou dnech jsme trénovali velice lehce, protože jsem se snažil o obnovu sil, ale nepomohlo to," přiznával Pellegrini, že náročný program na jeho svěřence dolehl. Vždyť minulou středu hráli první osmifinále Ligy mistrů v Kyjevě, v neděli finále Ligového poháru s Liverpoolem a ve středu proti němu nastoupili k utkání o ligové body.

„Těžko pro náš výkon hledat omluvu, ale neměli jsme dost času na odpočinek a obnovu sil. Nebyli jsme tak čerství, jako Liverpool, který hrál od začátku ve vysokém tempu, vyhrával souboje, získával všechny míče," uznával před mikrofony BBC Pellegrini.

Liverpool zareagoval perfektně

Liverpool měl přitom stejně náročný program, neboť minulý týden hrál Evropskou ligu s Augsburgem. Ovšem doma, takže nemusel absolvovat cestování na Ukrajinu a zpět jako soupeř.

„Podstatná byla ovšem perfektní reakce mých hráčů na to, co se událo v neděli ve Wembley. Složili zkoušku charakteru," připomínal německý kouč ve službách Reds Jürgen Klopp nedělní prohru ve finále Ligového poháru, která přišla až po penaltovém rozstřelu.

„Pokud chcete být úspěšní, musíte se do finále dostat. A když už tam jste, může se stát, že ho ztratíte. Musíte se však z toho poučit a příště se pokusit se získanými zkušenostmi udělat věci lépe," filosofoval po dokonalé ligové odplatě Klopp. Mimochodem - šlo o první ligovou výhru jeho týmu na domácí hřišti v letošním roce.

Kloppovi se líbil přístup jeho svěřenců

"V neděli jsme pohárové finále nevyhráli, ale za tři dny jsme dokázali, že jsme nenasytní a tří bodů chtiví. Nejsem s mužstvem ještě dostatečně dlouhou dobu, takže tohle byl první zápas, po němž jsem mohl říct: V pořádku, takto musíme reagovat," pochvaloval si, jak jeho svěřenci k utkání přistoupili a jak ho zvládli.

„Podobným reakcím se ale musíme dál učit," ví své Klopp, který se s Reds dostal v tabulce na osmou příčku a znovu tudíž může koketovat s myšlenkami na účast v pohárové Evropě. To Citizens to mají s myšlenkami na titul daleko těžší. Na vedoucí Leicester ztrácí deset bodů, i když pravdou je, že mají odložený zápas k dobru.

„Premier League pokračuje od začátku stále stejně, proto budeme i my dál o titul bojovat," ujišťoval navzdory prohře a narůstajícímu bodovému manku Pellegrini.

Reklama

Související témata: