Hlavní obsah

Parádička, jenže bez efektu. Zaha však nebyl sám, kdo perfektní akci nezúročil

Londýn/Praha

Paráda, jak si třiadvacetiletý Wilfried Zaha pohrál s obranou domácího Sunderlandu. Ještě větší, jaké technické kousky si dovolil a jak obelstil soupeře. Potíž byla jen v tom, že útočník Crystal Palace nakonec mířil přímo do náruče gólmana. Vito Mannone jeho střelu pochopitelně lapil, takže výstavní akci chybělo zúročení, takže trenér Pardew si jen bezmocně povzdechl.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek
Fotogalerie

Ostrovní talent narozený v Pobřeží slonoviny Wilfried Zaha, který už nahlédl i do Hodgsonovy anglické reprezentace, předvedl v důležitém záchranářském duelu 28. kola Premier League hned několik pěkných akcí, ale ani jedna brankou neskončila. Gólové trefy musel obstarat jeho ofenzivní parťák Wickham. Trefil se dvakrát, ale na vítězství to nestačilo. Domácí Sunderland v poslední minutě vyrovnal na 2:2, takže body se dělily.

Remíza byla pochopitelně větší ztrátou pro domácí Sunderlad, který zůstává s 24 body uvězněn jen těsně na čarou ligového ponoru, neboť týmy Norwich City a Newcastlu mají stejný počet bodů a o pořadí rozhoduje pouze skóre.

„Hráči si neuvědomují vážnost situace. Je frustrující, když si myslí, že dobrý výkon postačí," hořekoval kouč Sunderlandu Sam Allardyce, jehož celek vyhrál z posledních šesti zápasů jen jediný, nad promarněnými příležitostmi a ztracenými body.

Nad střeleckou produktivitou svých svěřenců ale bědoval po zápasech 28. kola nejen on. Trenér vedoucího Leicesteru Ranieri, stejně jako třeba trenér Arsenalu Wenger měli k povzdechům stejný důvod.

Jejich svěřenci sice předváděli hezké kousky, blýskli se parádičkami i krásnými akcemi, jenže co to bylo platné, když potřebné zúročení chybělo. I proto Leicester jen remizoval, což ovšem při ztrátách největších soupeřů představovalo vlastně plus, protože Arsenal doma překvapivě prohrál se Swansea a jeho manko na Lišky narostlo ještě víc.

Reklama

Související témata: