Hlavní obsah

Tottenham má nejen střelce, ale i parádního virtuóza. Bude to stačit na titul?

Londýn

Fotbalisté Tottenhamu už jsou asi jediným týmem, který může sebrat titul senzaci letošní sezóny Leicesteru. Za Kohouty střílí góly největší hvězda týmu Harry Kane, na jehož úroveň ale stoupá také anglický mladíček Dele Alli. Právě devatenáctiletý talent se ve výběru parádiček z 30. kola Premier League představuje hned třemi kousky.

Foto: Sport.cz s použitím Profimedia.cz

Video již není dostupné

Článek

Odchovanec týmu Milton Keynes Dons se na hřišti poslední Aston Villy blýskl nejdříve zasekávačkou, pak šikovnou obrannou patičkou a nakonec přidal efektivní i oku lahodící otočku.

Hráč s číslem dvacet na zádech technicky vynikal, přestože smetanu slízl právě Kane, který se dvěma zásahy postaral nejenom o výhru svého týmu (2:0), ale zároveň se dotáhl v tabulce střelců na vedoucího Jamieho Vardyho z Leicesteru.

Oba střelci mají na kontě devatenáct branek. A na oba útočníky budou jejich spoluhráči spoléhat v posledních osmi kolech anglické nejvyšší soutěže. Jen jeden z nich totiž podle všeho dovede svými trefami vlastní tým k titulu.

Nezapomeňme ale ani na další technické lahůdky, které se v okleštěném víkendovém 30. kole odehrály. Nejvíc jich bylo k vidění v zápase mezi Stoke a Southamptonem (1:2). Video pak uzavírá parádní práce Barrowa ze Swansea, který svou akci přetavil v pohledný gól. Labutím to však nestačilo, na hřišti Bournemouthu prohrály 2:3.

Reklama

Související témata: