Hlavní obsah

Rosický se stihne před EURO rozehrát. Nastoupí za juniorku Arsenalu

Londýn
Aktualizováno

Tak přece jenom to vypadá, že Tomáš Rosický evropský šampionát ve Francii stihne. Další svalové problémy českého kapitána v dresu fotbalistů Arsenalu odezněly dřív, než se původně očekávalo a už o víkendu by si měl zahrát první zápas za Gunners. Aby nabral herní praxi, zatím jen za juniorku.

Foto: Sport.cz

Tomáš Rosický hlásí už druhý návrat v této sezóně. Snad tentokrát vydrží zdravý déle.

Článek

Wengerovi se před koncem ligy vyprazdňuje marodka. „Aaron Ramsey by mohl hrát, Mathieu Flamini je také zpátky. A Rosický bude hrát za tým do 21 let," odpověděl francouzský trenér před zápasem s West Hamem na otázky novinářů ohledně zdravotního stavu jeho týmu.

Zpráva o návratu Rosického určitě potěší nejenom české fanoušky, ale samozřejmě také trenéra národního týmu Pavla Vrbu, který dlouhodobě ohlašuje, že na Malého Mozarta bude čekat do nejdelší možné chvíle.

Vrba totiž musel reagovat na další Rosického zranění na konci ledna v zápase FA Cupu proti Burnley, do kterého pražský rodák naskočil v dresu Arsenalu poprvé po 255 dnech absence.

Původní zprávy hovořily minimálně o tříměsíční pauze, ale se zkušenostmi s časově náročnými návraty Rosického na trávník se už už zdálo, že by nemusel v červnu začínající evropský šampionát vůbec stihnout.

K překvapení všech se ale jeho stehenní sval hojil rychle. „Možná budu v pořádku opravdu dřív, než se původně předpokládalo," potvrdil v druhé polovině března sám Rosický na vyhlášení ankety Fotbalista roku 2015.

Juniorka Arsenalu odehraje už v pátek duel proti Newcastlu, v pondělí se rezerva Gunners s Derby County.

Věřme tedy, že tentokrát na trávníku vydrží déle, než tomu bylo v lednu. To si v dresu Arsenalu připsal totiž jen devatenáct minut...

Reklama

Související témata: