Hlavní obsah

Další změna ve vysílání Premier League. Od nové sezóny jen na jedné stanici

Praha
Aktualizováno

Je to krok, který zřejmě mnohé fanoušky fotbalu opět nepotěší. Vysílací práva na anglickou Premier League koupil exkluzivně satelitní operátor Digi Czech Republic a v následujících třech sezónách tak bude jedinou televizní platformou, na které bude prestižní fotbalovou soutěž možné sledovat. Digi navíc vlastní exkluzivní práva i na španělskou La Ligu.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Útočník Manchesteru United Marcus Rashford (vpravo) střílí gól do sítě City v zápase 31. kola Premier League.

Článek

Digi již práva na Premier League vlastnila, doposud se o ně ale dělila s jinými providery. Anglický fotbal tak bylo možné sledovat na televizní obrazovce i na O2 sport, sublicenci na videosestřihy pak mezi internetové portály rozdělovala společnost Pragosport. Od příští sezóny ale bude všechno jinak, výhradním vlastníkem práv je Digi CZ, a nehodlá se o ně dělit.

„Pracujeme na tom, aby Nová DIGI TV byla jasnou volbou číslo jedna pro sportovní fanoušky," komentoval situaci výkonný ředitel Digi Vladimír Rusnák. Tomu odpovídají i investice. Nový majitel Digi, skupina Lama Energy Group, vložila údajně do rozvoje stovky miliónů korun. „Po úspěšných akvizicích dvou nejlepších fotbalových soutěží planety – La Ligy a Premier League – nevylučujeme nákup dalších exkluzivních práv," poznamenal Rusnák.

Zápasy z Premier League a La Ligy v České republice (a na Slovensku) tak bude možné sledovat jen prostřednictvím satelitního operátora Digi CZ na kanále Nová Digi TV. Navíc společnost počítá s vysíláním na internetu prostřednictvím vlastní televize, kterou připravuje.

Jaký bude mít vysílání formát, v jaké podobě bude studio či jména komentátorů zatím Digi nezveřejnila. "Přesnou podobu momentálně řešíme a včas ji představíme," uvedli zástupci společnosti pro Sport.cz.

Reklama