Hlavní obsah

Leicester - West Ham 2:2Liškám pomohla k bodu až penalta v závěru

Leicester/Praha
Aktualizováno

Dramatickou zápletku přinesl závěr střetnutí ve 34. kole anglické Premier League mezi fotbalisty Leicesteru a West Hamu. Ještě v 90. minutě vedli hosté z Londýna 2:1, ale z poslední akce udeřili i zásluhou rozhodčího Mosse domácí. Hlavní arbitr odpískal po souboji Carrolla s Schluppem pokutový kop, který s přehledem proměnil Ulloa a Lišky vybojovaly konečnou remízu 2:2.

Článek

Přitom začátek utkání se nesl ve znamení, nedáš, dostaneš. Hned v 2. minutě orazítkoval Kouyate svou hlavičkou obě tyče. Biliardový způsob zakončení nakonec za zády domácího gólmana Schmeichela neskončil, a tak přišel trest. Nejlepší střelec Leicesteru Vardy zužitkoval pas od Kantého a prostřelil Adriana. Anglický reprezentant si připsal dvaadvacátý přesný zásah v sezóně a v tabulce střelců celé soutěže se dotáhl na vedoucího Harryho Kanea z Tottenhamu.

Další branku Vardy už nepřidal, protože se ze hřiště pakoval předčasně v 56. minutě. Rozhodčí mu udělil za nafilmovaný pád v pokutovém území druhou žlutou kartu a Lišky tak dohrávaly bez svého kanonýra.

Tohoto faktu hosté plně využili v závěrečné desetiminutovce. Jako první se z penalty prosadil Carroll, na něj poté krásnou střelou zpoza vápna navázal Cresswell a West Ham rázem vedl. Až přišel poslední útok domácích a pád střídajícího záložníka Schluppa po souboji s Carrollem. Jejich souboj posoudil rozhodčí Moss jako penaltový. Z následného pokutového kopu se nemýlil Ulloa a Lišky vydřely cenný bod.

Anglická fotbalová liga - 34. kolo:
Leicester - West Ham United 2:2 (18. Vardy, 90.+5 Ulloa z pen. - 84. Carroll z pen., 86. Cresswell).

Reklama

Související témata: