Hlavní obsah

Sturridgova patička nadchla. Prachatý šejk má o důvod víc, aby Reds koupil

Londýn

Slavný liverpoolský klub se stal předmětem zájmu pohádkově bohatého šejka. A fotbalisté Reds dělají vše pro to, aby cenu udrželi na patřičné výši. V Evropské lize po skvělém obratu proti Dortmundu postoupili do semifinále, v domácí soutěži pak tři dny poté uspěli i s náhradní sestavou. Sturridgova patička před Firminovým gólem navíc figuruje v přehlídce největších parádiček a kuriozit 34. kola anglické Premier League.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek
Fotogalerie

Docela frajeřina. Tři dny po úžasné partii s Borussií poslal kouč Jürgen Klopp v Bournemouthu na hřiště jedenáctku s jediným hráčem, který byl v základu také ve čtvrtek. Právě Firmino to byl, kdo otevřel skóre, když Sturridge vystřelil na bránu drzou patičkou, brankář Boruc míč jen vyrazil před sebe a Brazilec už měl snadnou práci.

Sturridge si pak připsal vítězný gól, protože domácí už v závěru stihli jen snížit na konečných 1:2. Bournemouth ještě nikdy v historii Liverpool neporazil.

Nevlastní bratr jako vzor?

Anglická média v posledních dnech spekulují, že o Liverpool má zájem šejk Chalífa, sám prezident Spojených arabských emirátů. Chalífa bin Saíd Ál Nahján je starším nevlastním bratrem, a ještě bohatším, šejka Mansoura, který v roce 2008 koupil Manchester City. Od té doby klub dotlačil mezi evropskou fotbalovou špičku.

Současná hodnota klubu z Anfieldu se pohybuje kolem 650 miliónů liber, zájemce z Blízkého východu prý plánuje 18násobného mistra Anglie převzít za 700 miliónů liber.

Chalífův majetek se odhaduje na 30 miliard dolarů, magazín Forbes ho v prestižním žebříčku nejvlivnějších lidí světa řadí na 39. místo.

Reklama

Související témata: