Hlavní obsah

Pochettino se s Tottenhamem domluvil na prodloužení smlouvy

Londýn

Trenér Mauricio Pochettino bude i nadále působit u fotbalistů Tottenhamu. Čtyřiačtyřicetiletý argentinský kouč se s londýnským klubem domluvil na prodloužení smlouvy o dva roky. Na White Hart Lane by tak měl působit až do roku 2021.

Foto: Lee Smith, Reuters

Mauricio Pochettino by měl vést fotbalisty Tottenhamu až do roku 2021.

Článek

"Věřím tomuhle projektu a klubu. Chci tady zůstat," prohlásil Pochettino, který do Tottenhamu přišel v květnu 2014, kdy podepsal pětiletý kontrakt. Pod jeho vedením klub nejprve postoupil do finále Ligového poháru a v lize obsadil páté místo. V tomto ročníku Premier League mu tři kola před koncem patří druhá příčka.

"Bylo to snadné rozhodování. Proč něco měnit, když cítíte lásku fanoušků a možnosti klubu jsou obrovské," uvedl Pochettino, o kterého se údajně zajímaly takové celky jako Manchester United nebo Paris St. Germain. "Myslím, že v budoucnu můžeme dokázat velké věci," dodal.

Před příchodem do Tottenhamu trénoval Pochettino v Southamptonu a Espaňolu Barcelona, kde v minulosti působil i jako hráč. Bývalý stoper má za sebou také angažmá v Newell's Old Boys, Paris St. Germain nebo Bordeaux a na kontě má i dvacet startů za argentinskou reprezentaci.

Reklama