Hlavní obsah

Watford - Aston Villa 3:2Deeney dvěma góly v závěru položil Villans

Watford

Fotbalisté Watfordu v závěrečných minutách otočili vývoj utkání a ve 36. kole anglické Premier League porazili poslední Aston Villu 3:2. Dvěma góly se blýskl kapitán domácích Troy Deeney.

Článek

Domácí od začátku úspěšně kombinovali a hráčům Aston Villy nedávali příliš prostoru. Ve 24. minutě se k odraženému balónu dostal Ben Watson, jenže z velké vzdálenosti orazítkoval jen břevno soupeřovy branky. O čtyři minuty později se z prvního pokusu na branku prosadili hosté. Na rohový kop si naskočil Ciaran Clark a přesnou hlavičkou usměrnil balón do sítě. Ve 43. minutě mohl přidat druhou branku ghanský útočník Ayew, ale trefil pouze levou tyč. Villans to mrzelo dvojnásob, neboť v nastaveném čase vyrovnal z přímého kopu Almen Abdi.

Hned po přestávce strhl vedení na stranu birminghamského klubu Jordan Ayew, jenž přízemní střelou rozvlnil síť za brankářem Gomesem. V 73. minutě zkomplikoval cestu Villans za čtvrtou výhrou v sezóně Aly Cissokho, který po ostrém střetu s protihráčem vyfasoval rovnou červenou kartu. Sršni se v závěrečných minutách snažili alespoň vyrovnat. Dočkali se v 90. minutě, kdy na Berghuisův centr vyskočil nejvýše kapitán Deeney a přesnou hlavičkou vyrovnal na 2:2. Hráči Watfordu nakonec vytěžili z minima maximum. V třetí minutě nastavení přetavili přesilovku ve výhru 3:2, když se prosadil opět Troy Deeney. Aston Villa tak vyrovnala vlastní nelichotivý rekord z roku 1963, kdy prohrála 11 utkání v řadě.

Anglická fotbalová liga - 36. kolo:
Watford - Aston Villa 3:2 (90. a 90.+3 Deeney, 45.+2 Abdi - 28. Clark, 48. Ayew)

Reklama

Související témata: