Hlavní obsah

Virtuóz Mahríz mu stačí. Ranieri nehodlá zničit senzaci nákupem nadutých hvězd

Londýn

Sami hráči ho zvolili nejlepším fotbalistou soutěže, po vítězném duelu s Evertonem políbil mistrovskou trofej a pak s početnou rodinou slavil přímo na trávníku senzační titul Leicesteru. Rijád Mahríz v utkání předvedl i své obvyklé finesy, jeho sólo nechybí v přehledu kuriozit a parádiček 37. kola anglické Premier League.

Foto: Sport.cz s použitím ČTK/AP

Video již není dostupné

Článek
Fotogalerie

Mistrovský tým nemá žádné hvězdy. Těmi se odložení a podceňovaní hráči Leicesteru stali až během famózní mistrovské jízdy pod taktovkou italského kouče Claudia Ranieriho.

Teď jde také o to, co bude dál. Kouč Lišek již avizoval, že nehodlá angažovat žádné hvězdné posily, jež by svými manýrami mohly narušit vztahy v týmu.

„Nestojím o žádná velká jména. Nechci zničit kabinu, moji chlapci jsou mimořádní. Budeme chtít posílit tým a koupit některé dobré hráče, ale kdokoli přijde, musí mít stejného ducha," zdůrazňuje Ranieri.

Podstatné pro něj také je, aby nejlepší hráči Lišek jako Rijád Mahríz, Jamie Vardy či N'Golo Kanté neodešli za lepším a zůstali.

„Jsem si velmi jistý, že zůstanou. Navrhuji, aby všichni moji hráči ještě rok vydrželi. Nechoďte pryč, pokud přestoupíte, pak se možná nedostanete na hřiště," nabádá italský kouč své ovečky.

Reklama

Související témata: