Hlavní obsah

West Hamu to nejde a fanoušci řádí! Mela se strhla i na novém stadiónu

Londýn

Fotbalový West Ham United v létě prošel zásadní změnou klubové identity. Opustil populární stánek Boleyn Ground (též nazývaný Upton Park) a přesunul se do nového stadiónu v Olympijském parku královny Alžběty. A britská média spolu s vedením Kladivářů registrují, že tento krok v novém ročníku provázejí výtržnosti fanoušků.

Bitka fanoušků

 
Článek
Fotogalerie

Naposled byli zadrženi tři příznivci West Hamu v sobotu po utkání s Middlesbrough, které skončilo remízou 1:1. Dva ze zadržených čelí podezření z výtržnictví, třetí z napadení policisty. Strážníci také museli zasahovat už během zápasu přímo na stadiónu. Tato rozmíška však byla rychle zažehnána a obešla se bez zatýkání.

Nebylo to však v této sezóně poprvé, co se fandové postarali o poprask.

První nepokoje přišly už s prvním ligovým kláním na novém hřišti, kdy do Londýna dorazil Bournemouth. Zatímco někteří fanoušci se pokoušeli dostat do hledišť s padělanými lístky, před branami se zároveň strhla potyčka s příznivci soupeře.

V září zase bylo deset diváků vyvedeno z hlediště při duelu s Watfordem, kterému Kladiváři podlehli 2:4. Klub však nehodlá být pasivní a chystá se násilí ze stadiónu a jeho okolí vymýtit.

„Musíme zdůraznit, že od srpna na stadión přišlo přes 400 tisíc fanoušků, přičemž drtivá většina z nich se chovala bezvadně. Nemůžeme dopustit, aby bezmyšlenkovité jednání několika jedinců poškozovalo reputaci všech příznivců," cituje mluvčího klubu Daily Mirror.

Východolondýňanům se zatím nedaří ani výsledkově. Z prvních sedmi střetnutí vyhráli jen proti Bournemouthu, celkově mají na kontě čtyři body a pohybují se v sestupovém pásmu.

Reklama

Související témata: