Hlavní obsah

Mourinho popřel, že by ho lákala pohádková nabídka z Číny: Chci zůstat na Old Trafford co nejdéle

Manchester/Praha

Portugalský kouč ve službách Manchesteru United rázně uťal všechny spekulace o tom, že by po skončení angažmá na Old Trafford měl zamířit do čínské Superligy, kam ho lákají na neskutečné peníze. „Čína je vzhledem k financím, které se v tamním fotbale točí, atraktivní destinací pro každého. Ale já jsem v třiapadesáti příliš mladý na to, abych šel někam jen za penězi, protože fotbal na nejvyšší úrovni pro mě znamená mnohem víc,“ ohradil se José Mourinho proti informacím kolujícím na Ostrovech, že i on podlehl mamonu.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Gestikulující José Mourinho.

Článek

Na Old Trafford vládne v současnosti s Mourinhovou prací spokojenost, neboť Rudí ďáblové v deseti soutěžních zápasech v řadě neprohráli a v Premier League se vytoužené zlepšení rovněž dostavilo. Manchester United je v tabulce už šestý, přičemž na čtvrtý Arsenal ztrácí jen čtyři body, i forma a výkony mužstva jdou nahoru.

Ze zákulisí klubu už dokonce pronikly informace, že vedení je připraveno nabídnout už nyní Mourinhovi prodloužení smlouvy, která je uzavřena na tři roky. „Neočekávám, že by se události vyvíjely až takovým tempem. Už proto, že jsem dostal smlouvu na tři roky. Ale pokud by k tomu došlo, rád bych tady zůstal mnohem delší dobu," přiznal Mourinho do kamer Sky Sports.

„Vedení klubu ví, jak svou práci miluji a že tady v Manchesteru ji miluji ještě víc. Zvláště, když v ní cítím na Old Trafford velkou podporu."

Mourinho v rozhovoru rázně popřel, že by snad koketoval s nabídkou, aby odešel do Číny, kde mu slibují přímo pohádkový plat.

„Chci toho ve fotbale ještě hodně dokázat, než abych v třiapadesáti odcházel do míst, jako je Čína. Samozřejmě je to atraktivní destinace, co se peněz týče pro každého, ale já chci zůstat na tom trenérsky nejtěžším místě a vyhrávat všechno, co se vyhrát dá. Takže v Manchesteru jsem na tom správném místě a chtěl bych tady zůstat co nejdéle," tvrdí charismatický portugalský kouč.

Reklama

Související témata: