Hlavní obsah

Půjde na kobereček! V Bayernu i Barceloně bych dávno dostal padáka, uznal známý kouč

Manchester/Praha

Umí se podívat pravdě do očí. Známý trenér Pep Guardiola dobře ví, že jeho Manchester City nesplnil úkol. Nedosáhl na vítězství v Premier League, natož aby se prosadil v Lize mistrů. „Je to selhání, kdybych byl v Bayernu nebo v Barceloně, už bych byl dávno vyhozený," uznal realisticky známý kouč.

Foto: Darren Staples, Reuters

Gestikulující Pep Guardiola, kouč Citizens.

Článek

Před startem sezóny se fanoušci přeli o to, zda Premier League vyhraje Manchester United s José Mourinhem, nebo konkurenční Citizens. Realita je ale úplně jiná. Korunu mistra má Chelsea, United se krčí na šestém místě tabulky a Manchester City se snaží sezónu zachránit tím, že bojuje o umístění v první čtyřce. To by znamenalo, že si zahraje v dalším ročníku i Ligu mistrů. Jistotu mu dá i bod z posledního duelu.

„V jiném velkoklubu už bych byl dávno propuštěný. Rozhodně. V Barceloně nebo Bayernu musíte vyhrávat. A hodně. Pokud je to jinak, nedostanete druhou šanci a končíte," přiznal Guardiola, že v bývalých angažmá byl pod obrovským tlakem spojeným s nutností získávat trofeje. „V Citizens jsem dostal šanci to napravit a budu se o to snažit," dodal.

Na kobereček ale přesto známý trenér bude muset. Chystá se do Abú Dhabí, aby se sešel s šéfem klubu Khaldoonem Al Mubarakem, kde si zhodnotí uplynulý rok v podání Citizens. Padáka ale nedostane. „Nezůstávám ale v klubu proto, že jsem Pep Guardiola, nebo kvůli tomu, co jsem dokázal v minulosti," věří známý kouč s tím, že bere jako výzvu, aby s týmem z Etihad Stadium dosáhl úspěchů. „Je mi jasné, že pokud výsledky nebudou dobré, tak mě vyhodí a přijde někdo jiný."

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články