Hlavní obsah

Legendární Gerrard a spol. znovu v dresu Reds! Liverpool přestěhoval Anfield k protinožcům

Sydney

Lehký přáteláček na závěr sezóny, ale taky velká show pro takřka 73 tisíc fanoušků. Fotbalisté Liverpoolu sice nastoupili na druhém konci zeměkoule, ale mohli si připadat, jako by se do Sydney přestěhoval celý jejich Anfield. Aby ne, když kouč Klopp poslal na hřiště také čtyři bývalé liverpoolské legendy - Stevena Gerrarda, Jamieho Carraghera, Steva McManamana a Daniela Aggera! Naopak čeští fotbalisté Vladimír Šmicer a Patrik Berger se akce nezúčastnili.

Sydney - Liverpool, exhibice

 
Článek
Fotogalerie

Zvítězili 3:0, výsledek však byl tentokrát vedlejší. Fotbalisté Liverpoolu mají v Austrálii ohromnou fanouškovskou základnu, proto k protinožcům pravidelně létají.

Zájem byl znovu obrovský, na exhibici dorazilo 72 892 diváků a celý Allianz Stadium se oblékl do červených barev Liverpoolu.

Hlavními postavami byl samozřejmě kvartet mazáků, jimž kouč Jürgen Klopp dopřál patřičný prostor. V základní sestavě nastoupili Steven Gerrard a Jamie Carragher, hned v první minutě druhé půle je pak za ohlušujícího aplausu nahradili Steve McManaman a Daniel Agger.

„Čekal jsem střídání ve 23. minutě," vtipkuje na sociální síti s odkazem na své tradiční číslo Carragher a naráží tak na Johna Terryho, který byl o víkendu při loučení s Chelsea symbolicky střídán v 26. minutě podle čísla dresu.

„Jinak dobré. Čisté konto, vzorové přihrávky, standardky v pohodě. A to všechno jen osm hodin poté, co jsme přistáli po 24hodinovém letu," pochvaluje si Carragher.

Přátelský fotbalový zápas v Sydney:
FC Sydney - FC Liverpool 0:3 (0:3)
Branky: 7. Sturridge, 18. Moreno, 39. Firmino. Diváci: 72 892.

Reklama

Související témata: