Hlavní obsah

Chilský snajpr Sánchez má jasno. Teď tvoříme historii, až po finále prozradím, kde budu hrát

Moskva/Praha
Aktualizováno

Rozhodnutý už je, ale za nic na světě nemíní prozradit, jaké barvy bude vyznávat v příští sezóně. Na Ostrovech se má sice téměř za jistou věc, že se chilský útočník Alexis Sánchez do Arsenalu nevrátí, jenže on dál mlčí. I teď na Poháru FIFA v Rusku, kde se jeho případný transfer probírá stejně vehementně, jako nedělní finále mezi týmem jeho země a mistry světa Němci. „Dobrá otázka,“ smál se Sánchez dotazu, zda už je rozhodnutý. „Jistě že jsem, ale teď se právě soustřeďuji na finále. Teprve pak řeknu víc.“

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Chilský střelec Alexis Sánchez slaví svou trefu do sítě Německa v utkání Konfederačního poháru.

Článek

Před nedělním finále Poháru FIFA přišel Sánchez na tiskovou konferenci společně s brankářem Claudiem Bravem.

„Symbolika," hledali novináři v tomto spojení odpověď na spekulace o budoucnosti chilského snajpra. Manchester City, kde Bravo chytá, je totiž nejvážnějším zájemcem o Sáncheze, přičemž ani transferová částka nepředstavuje problém.

Do Bayernu zřejmě Sánchez nepřestoupí

Apetit mnichovského Bayernu, který chtěl chilského útočníka rovněž polapit, totiž v posledních dnech ochabl právě kvůli financím.

„Nemůžeme stavět nový tým a kupovat do něho hráče za sto miliónů eur, jemuž je navíc osmadvacet. To prostě není naše politika," přiznal prezident Bayernu Uli Hoeness. A to navzdory tomu, že chilský legionář Arturo Vidal působící v Mnichově za svého krajana vehementně orodoval...

„Znám ho velice dobře. Je to velkolepý hráč, s nímž se rozhodně dále zlepšíme," apeloval na klubové vedení Bayernu, aby Sáncheze koupilo.

Toho totiž v Arsenalu už těžko něco udrží. Mistrovského titulu se nedočkal, Ligu mistrů si nezahraje, s trenérem Wengerem si nerozumí.

„V průběhu sezóny měli ti dva hned několik problémů a Wenger prostě nemá rád konfrontace s hráči. A stejně tak těžko snáší, když hráči nepracují tak tvrdě, jak požaduje a představuje si on," potvrdil někdejší hráč Arsenalu Stewart Robson, že Sáncheze na Emirates Stadium nic nedrží.

Potřebují se navzájem

„Vyčítají mi přílišný individualismus. Vím, že to někdy může mluvit proti mně, ale stejně tak vím, že deset svých spoluhráčů potřebuji a oni zase potřebují mě," reagoval na často opakované výtky Sánchez, který byl ústřední postavou chilské reprezentace při tažení do finále.

I před konfrontací s Němci si věří. „Jsme tady, abychom vytvářeli historii. Porazili jsme Španělsko, na Copa America Argentinu, můžeme porazit každého," tvrdil, že úspěch ve finále je pro něho větší prioritou než vlastní budoucnost.

„Zvláště, když má budoucnost už je jasná. Ale zatím nemohu prozradit, kde budu hrát. Po finále se ale všechno dozvíte," nenechal se obměkčit.

Reklama

Související témata: