Hlavní obsah

Brankář Čech se blýskl! Jeho zákrok kandiduje na cenu

Londýn

Český brankář Petr Čech je v nominaci na zákrok týdne v anglické Premier League. Fotbalista Arsenalu konečky prstů vyrazil střelu Jaye Rodrígueze z West Bromwiche na tyč a zachránil tým od inkasování. Bývalé reprezentační jedničce konkurují Jordan Pickford z Evertonu, Wayne Hennessey z Crystal Palace a Mathew Ryan z Brightonu.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Brankář Arsenalu Petr Čech v diskuzi s Nacho Monrealem poté, co španělský obránce odkopl míč z brankové čáry.

Článek
Fotogalerie

Byl to veledůležitý zákrok. V osmé minutě Čech s vypětím všech sil vyškrábl střelu útočníka WBA Rodriguéze na tyč. „Byl to sice malý dotyk, ale udělal velký rozdíl, protože kdybychom prohrávali, kdo ví, jak by to pak vypadalo," popsal situaci pětatřicetiletý gólman pro svůj web.

Pořádně si oddechl i v situaci, kdy míč z brankové čáry vykopával obránce Monreal. „Centr ze strany mi přeletěl přes hlavu, ale viděl jsem, že je Nacho za mnou. Já chtěl zavřít první tyč, on se stihl vrátit a perfektně to zachránil. To byly dva hodně důležité momenty," vysvětlil Čech.

Arsenal nakonec utkání zvládl a po dvou brankách útočníka Lacazetta zvítězil 2:0. „Nebyl to lehký zápas. O víkendu všichni z čela tabulky vyhráli, takže jsme potřebovali taky získat tři body, abychom se udrželi co nejblíž špičce. Jsme v situaci, že musíme vyhrávat a čekat, že ti před námi něco ztratí," konstatoval.

O nejlepší zákrok týdne soutěží český brankář s triem Pickford, Hennessey a Ryan.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.