Hlavní obsah

Přivolal Pochettino svou autobiografií na Tottenham ligové prokletí?

Londýn/Praha

Může si za to sám. Od chvíle, co kouč Tottenhamu Mauricio Pochettino vydal koncem října svou autobiografii, to jde s jeho týmem v Premier League od deseti k pěti. V úterním duelu čtrtnáctého kola prohrál zase, tentokrát s Leicesterem, a v tabulce se propadl na pátou příčku. A může na tom být ještě hůř, pokud by v dnešních večerních duelech zabodoval Liverpool či Burnley. „Zase jsme nehráli způsobem, jakým normálně hrajeme. Proto jsem hodně zklamaný,“ posteskl si v rozhovoru pro BBC Pochettino po třetí porážce v řadě.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Zamyšlený trenér fotbalistů Tottenhamu Mauricio Pochettino.

Článek

Na britském trhu se kniha „Zbrusu nový svět", kterou argentinský kouč sepsal společně s novinářem Guillem Balaguem, objevila 26. října a od té chvíle začaly ligové trable Tottenhamu.

Dva dny na to prohrál s Manchesterem United, pak sice následovala domácí výhra nad Crystal Palace, ale hned poté přišla série nezdarů. Porážka s Arsenalem, remíza s West Bromwichem a teď další prohra s Leicesterem.

„Ta kniha mu přinesla prokletí," utahují si z argentinského kouče Pochettina, jenž v publikaci s anglickým názvem „Brave New World" popisuje zákulisí revoluce, k níž došlo po jeho příchodu na White Hart Line v roce 2014. Nejvíce prostoru je věnováno loňské sezóně, kdy Spurs skončili v Premier League na druhé příčce, čtenáři mají možnost seznámit se i s Pochettinovým deníkem, jeho myšlenkami a názory.

Možná toho o sobě prozradil až příliš. Zatímco do sezóny vstoupil jeho tým brilantně, neboť vyhrál šest z úvodních devíti zápasů a držel krok s oběma kluby z Manchesteru, za poslední měsíc získal z patnácti možných bodů jen čtyři.

Šance na titul je pryč

Třináctibodová ztráta na vedoucí Manchester City je tudíž hrozivá, sen o titulu, který chtěli Spurs slavit na novém stadiónu White Hart Line se už teď rozplynul.

„V poslední době je to pořád jeden a ten samý příběh. Proti West Bromwichi, Dortmundu i teď proti Leicesteru jsme pokaždé začali špatně, pustili soupeře do vedení, které se pak těžce dohání. To musí skončit," zlobil se Pochettino, co jeho svěřenci padli na hřiště Lišek. Mimochodem, vůbec poprvé v historii.

„Stejně tak musí rychle skončit stav, kdy mužstvo působí jako omráčené a až v průběhu zápasů jako by se probíralo z letargie," vytýkal hráčům.

Jedním se ale může Pochettino utěšovat. Prokletí z jeho autobiografie dopadlo na Tottenham naštěstí jen v ligové soutěži a nedotklo se Champions League. V ním měli Kohouti ve skupině navrch i nad obhájcem trofeje Realem Madrid a s předstihem postoupili do jarního osmifinále.

Reklama

Související témata: