Hlavní obsah

Škorpil: Hrála Serie A proti české lize

ARNHEM

Dobojováno. Zmar na české, ale i italské straně. Vytoužené semifinále mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let bylo pryč, na squadru azzurru zbyla po výhře 3:1 na závěr bojů ve skupině alespoň olympijská baráž s Portugalci. Zato existence českého mládežnického výběru byla u konce. Nebetyčný rozdíl byl mezi ním Italy.

Článek

„Hrála Serie A proti české lize,“ vystihl hloubku propasti kouč českých mladíků Ladislav Škorpil srovnáním nejvyšších domácích soutěží, z nichž se rekrutovala většina hráčů obou mužstev. Česká je podle toho předaleko za tou italskou. Ani křik od lavičky nepomohl zvednout Škorpilův celek. „Nebylo to jednoduché utkání, nastoupila dvě mužstva, která musela vyhrát,“ poznamenal smířeně trenér, když si jakžtakž dal dohromady hlasivky.

Sáhl opět k sérii změn v základní sestavě. Vedle novice Kuncla dostal šanci v obraně i Klein, který také zatím do mistrovství v Nizozemsku nezasáhl. Do sestavy se vrátili záložníci Hušek s Rajtoralem a útočník Kysela.

„Roli při tom hrálo dost faktorů, Chtěl jsem posílit útočnou fázi, aby se zvedla možnost vstřelit konečně gól. Muselo se manipulovat se zátěží: na turnaji se hraje po pouhých dvou dnech volna, řada hráčů byla zraněna a místo přípravy se léčili,“ připomínal trenér, jehož tým ničil i nepříznivý průběh posledního zápasu ve skupině. Inkasoval hned v úvodu.

„Ze standardní situace, byla to rána do vazu. Povedlo se ale srovnat. A zvládli jsme, co jsme zvládnout mohli. Branku jsme dostali zase ze standardky, ale zlomový byl gól do šatny, situaci před ním jsme řešili zbytečně kompilikovaně,“ líčil trenér kruté momenty.

Stále více zničeně odevzdaně a těžkopádně vypadal jeho tým bez tahouna. „Je to takový stav dohromady: psychický a tělesný. Prostě komplexní únava,“ povzdechl si Škorpil.

Reklama

Související témata: