Hlavní obsah

Rosický už je po operaci, problémy jsou odstraněny

PRAHA/LONDÝN

Český fotbalový záložník Tomáš Rosický podstoupil v úterý v Londýně operaci zraněné podkolenní šlachy, kvůli níž musí oželet nadcházející evropský šampionát. Zákrok se obešel bez komplikací a reprezentační kapitán by se mohl vrátit k tréninku za osm až deset týdnů. „Jsem rád, že se našla příčina mých problémů a doufám, že budu co nejdříve fit,“ vzkázal Rosický na svých internetových stránkách z nemocničního lůžka.

Článek

Záložníka Arsenalu operoval anglický specialista a na žádost Rosického byl na sále přítomen i pražský ortoped Vladislav Hospodár. Podle českého lékaře se potvrdily původní prognózy, že rozhodující pro následky zranění byl náraz kolíků od kopačky protihráče do úponu, který se nalézá zepředu pod kolenem. „Došlo k uvolnění šlachy, která se i následky krevního hematonu stále více uvolňovala a bolest přecházela přes stehenní sval až směrem k zadku,“ vysvětlil Hospodár.

Během zákroku, který trval zhruba čtyřicet minut, prý bylo poraněné místo očištěno a šlacha zpevněna dvěma titanovými kotvičkami. „Teď je dostatečně zafixována, aby se obnovily všechny funkce a po rekonvalescenci by mělo být po problémech,“ dodal Hospodár. Rosický by se tak mohl hlásit na tréninku Arsenalu za osm až deset týdnů. Poslední zápas v dresu Gunners český špílmachr odehrál na konci ledna.

Reklama

Související témata: