Hlavní obsah

Trenér Rada: Bod z Anglie je vždycky úspěch

S premiérou v roli hlavního kouče české fotbalové reprezentace mohl být Petr Rada spokojený. Češi ve středu remizovali v přípravném utkání s Anglií 2:2 a dali tak svému kouči příjemný dárek k padesátým narozeninám. „Je to dárek nejen pro mě, ale i pro kluky. Před startem kvalifikace zahráli dobře a já z toho mám radost,“těšilo Radu po střetnutí ve Wembley.

Článek

Jste spokojen se svou premiérou?

K vítězství bylo sice hodně blízko, ale s bodem jsem spokojen. Sám trenér Anglie Capello řekl, že je to pro ně mistrovský zápas. V Anglii se body často nedělají, takže to beru jako úspěch. Ukázalo se, že Anglie hraje vždy do poslední minuty a ta nešťastná vyrovnávací branka mě trochu mrzí.

Co říkáte na výkon týmu?

Kluci dodržovali taktické pokyny. Chtěli jsme přečkat začátek, což se podařilo, a pak byl cíl chodit do rychlých brejků. My do nich většinou šli minimálně ve třech hráčích. Dali jsme gól, ale na můj vkus tam bylo zbytečně moc rohů ze strany soupeře. Jeden z nich jsme v  závěru půle neuhlídali, ale naštěstí se nám hned po přestávce podařilo dát gól po nádherné trefě Jankulovského. Kontrolovali jsme hru a kdybychom dali gól po šanci Svěrkoše, asi bychom už o výhru nepřišli.

PŘÍPRAVA ČESKO vs. ANGLIE NA SPORT.CZ
ON-LINEČesko - Anglie
REFERÁTVýhru Čechu sebral v nastavení Cole
TRENÉRBod z Anglie je vždycky úspěch

Baroš se po delší době probudil. Potěšil vás?

Po dlouhé době dal gól a proti tak kvalitním stoperům, jako jsou Terry a Ferdinand, odvedl dobrou práci. I když je na něm trošku znát, že v klubu pravidelně nenastupuje.

Velmi dobře zahrál i Šírl, souhlasíte?

Nechci zbytečně vyzdvihovat jednotlivce, ale on patřil k těm, kteří hráli hodně dobře. Navíc připravil první gól.

Je pro vás i remíza hezkým dárkem ke čtvrtečním padesátinám?

Já jsem hlavně rád, že jsem se takového věku dožil... Je to dárek nejen pro mě, ale i pro kluky. Před startem kvalifikace zahráli dobře a já z toho mám radost.

Reklama

Související témata: