Hlavní obsah

Když třikrát zvítězíme, baráž si zahrajeme, věří taťka Baroš

BRATISLAVA

Zažil perný týden. V noci na středu asistoval v istanbulské nemocnici manželce Tereze při porodu syna Patrika, druhý den se už na Štiříně připojil k fotbalové reprezentaci a v sobotu jako střídající žolík zajistil reprezentaci na Tehelném poli vyrovnání na konečných 2:2. Milan Baroš nepřestává doufat, že postup na mistrovství světa je stále možný.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Milan Baroš po svém gólu na Slovensku

Článek

Naděje na Afriku žije i díky jeho gólové hlavičce. Milan Baroš vstřelil na Slovensku svoji 34. branku v mezistátních zápasech a vyrovnal se legendárnímu Antonínu Pučovi. Teď už má v historickém pořadí před sebou jen dlouholetého parťáka Jana Kollera s 55 trefami.

Zatímco Dinovi návrat do národního týmu po roce nevyšel a okamžitě po zápase znovu ohlásil konec v reprezentaci, Baroš zůstal i ve složité situaci českého mužstva optimistou. Však také šance na postup zůstala, nutnou podmínkou však je porazit co nejvyšším rozdílem San Marino a pak zdolat i Polsko a Severní Irsko. „Pokud doma třikrát vyhrajeme, tak věřím, že druzí skončíme a baráž si zahrajeme,“ doufá istanbulský kanonýr.

Kvalifikaci si zkomplikovali již dříve

Češi si přijeli do Bratislavy pro tři body, ale odvezli si jen jeden. Přesto musejí litovat především špatného startu do kvalifikace. „Odehráli jsme dobrý zápas, ale na výhru nedosáhli. Je to škoda, v závěru jsme měli větší šance a Slováci v oslabení fyzicky odcházeli. Potřebovali jsme, aby po vyloučení Hamšíka zbývalo do konce zápasu více času. Kdybychom hráli již dříve takto, tak jsme určitě v tabulce někde jinde,“ uvědomuje si Baroš.

Ve středu čeká reprezentaci v Uherském Hradišti slaboučké San Marino. Oddechový zápas však má jeden háček. Češi potřebují nastřílet co nejvíc gólů, protože i skóre může v konečné tabulce o postupu na světový šampionát rozhodovat. „Někdy to není lehké takovému soupeři nasypat co nejvíc gólů. Je to však nutnost, musíme se na to soustředit,“ slibuje Baroš.

Za remízu se nemusejí stydět

Nároďák ukazuje, že pod vedením Ivana Haška má znovu vnitřní sílu. Otočil vývoj přátelského zápasu s Belgií a v Bratislavě dokázal dvakrát vyrovnat. „Věděli jsme, co nás na Slovensku čeká. Rozhodně se nemáme za co stydět,“ pochvaluje si Baroš.

Manželku se synkem má v Istanbulu, kde pro ně našel slušné podmínky, a tak může být klidný. „O Terezu tam je výborně postaráno, budou s ní i její rodiče. Všechno dobře dopadlo, manželka a syn jsou zdraví a v pořádku, takže mohu myslet jen a jen na fotbal a zápasy, jenž nás čekají.“

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.