Hlavní obsah

Na turnaj v SAE nepoletí zraněný záložník Šírl

PRAHA

Záložník Radek Šírl z Petrohradu nebude ve výpravě českých fotbalistů, kteří se v pátek vydají na turnaj do Al Ainu ve Spojených arabských emirátech. Fotbalista se v úterý omluvil trenérovi Michalu Bílkovi kvůli zranění zad. Řekl to mluvčí týmu Petr Svěcený. Mužstvo se sejde ve středu v Praze.

Článek

Národní tým se sejde poprvé od neúspěšné kvalifikace o postup na mistrovství světa a premiérově pod Bílkovým vedením. Pro nového kouče začíná etapa hledání vhodných adeptů pro kvalifikaci o mistrovství Evropy, která odstartuje na podzim příštího roku.

Bílek koncem minulého týdne povolal jednadvacet hráčů, mezi nimiž chyběly obvyklé opory. Petr Čech a Tomášové Rosický s Hübschmanem budou doléčovat zdravotní potíže, Milan Baroš je uprostřed léčby zlomené zánártní kůstky. Místo nich hodlá vyzkoušet řadu nových či dosud málo vyzkoušených hráčů, vrátit do týmu chtěl i některé dřívější reprezentanty, mezi které patří právě Šírl.

Mužstvo má sraz v pravé poledne v dejvickém hotelu Praha, poprvé se na srazu v nové funkci manažera mužstva představí Vladimír Šmicer. Ve středu už bude mužstvo také trénovat, ve čtvrtek dokonce dvakrát a na páteční ráno je naplánován odlet do Al Ainu, kam dorazí po šestihodinovém letu v podvečer místního času.

První utkání v rámci turnaje odehrají Češi v neděli proti domácímu výběru, ve středu 18. listopadu se na základě výsledku utkají v zápase o umístění s jedním z celků z duelu Irán - Ázerbájdžán.

Reklama

Související témata: