Hlavní obsah

Jankulovski: Přestup do Juventusu není tak žhavý

PRAHA

Bezbrankovou remízou skončil sobotní duel italské Serie A mezi Udine, za které odehrál celý zápas Marek Jankulovski, a Juventusem, v jehož dresu vydržel na trávníku 85 minut Pavel Nedvěd. Obránce Udine, o nějž má zájem právě 'Stará dáma', v komentáři pro deník Právo hovořil nejen o utkání...

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Marek Jankulovski patří k oporám reprezentace i italského Udine.

Článek

"Už čtyři zápasy hraji levého krajního záložníka s defenzívními úkoly, ale jakmile to je možné, pouštím se do útočení. V podstatě tedy plním téměř stejné úkoly jako v reprezentaci. V utkání s Juventusem jsem měl na starosti Camoranesiho, což je ofenzívně laděný fotbalista, takže jsem si s ním zaběhal a spíš jsem bránil.

Spravedlivá remíza

V první půli byl lepší Juventus, ve druhé zase my, takže remízu vidím jako spravedlivou. Měl jsem největší šanci celého zápasu. Asi po hodině hry jsme kopali rohový kop. Míč se dostal ke mně a já trefil břevno. Škoda, protože ke gólu chybělo jen pár centimetrů. Další moje střelecké pokusy už tak nebezpečné nebyly.

Pavel Nedvěd byl asi nejlepším hráčem Juventusu. I on měl šanci, ale hlavou ji neproměnil. Vypálil ještě asi čtyři svoje jedovaté nebezpečné střely, ale ty se naštěstí pro nás neujaly, takže utkání skončilo bez branek. Pravda je, že Juventus není ve formě jako na podzim a titul se mu už zřejmě vzdálil, i když do konce schází ještě osm kol. AC Milán má ale ohromnou formu a šanci nepustí.

My samozřejmě nechceme v pohárové Evropě chybět. Místo v Poháru UEFA bychom si měli udržet bez větších problémů. Na čtvrtou příčku, z níž se postupuje do předkola Ligy mistrů, nám scházejí dva body, což je velice lákavé. Zatím o tom nikdo nemluví, ale pokud to půjde a bude se dařit, určitě to zkusíme.

O zájmu Arsenalu neví

V poslední době se v Česku mluví o mém přestupu. Není to tak žhavé, jak se píše. Rozhodně nic nevím o zájmu Arsenalu, ale mohu potvrdit zájem z Itálie, konkrétně Juventusu a Interu Milán. O víkendu proběhla jednání mezi mým manažerem a zástupci Juventusu.

O výsledku je předčasné hovořit, protože šlo o první konkrétní kontakty. Někdy v týdnu ale budu sedět s vedením Udine a zřejmě se budeme bavit více. Skutečně zatím nevím žádné podrobnosti.

Za Pavlem Nedvědem bych asi šel raději než do Milána, ale opravdu je brzy o tom mluvit jako o hotové věci. Budu rád, když mi v létě vyjde přestup do některého velkého klubu. Hlavně musím co nejlépe zvládnout závěr sezóny a moc bych si přál úspěch v Portugalsku. Určitě by to pomohlo i mému přestupu, i když nejsem v Udine nespokojený," řekl Jankulovski.

Reklama

Související témata: