Hlavní obsah

OBRAZEM: Mladík Darida řezal zatáčky jako ďábel, na motokárách dokonce i Rosického předčil

Radotín

Úterní odpolední trénink trenér Bílek zrušil, ale fotbalisti se v postelích neváleli. Celý tým odjel do pražského Radotína a rozdal si to na motokárách. Kromě Hübschamana a gólmanů Drobného s Laštůvkou usedli do motokár všichni hráči a další členové realizačního týmu, včetně kouče Michala Bílka nebo manažera Vladimíra Šmicra i obou lékařů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

František Rajtoral upravuje přilbu spoluhráči z Plzně i národního týmu Vladimíru Daridovi

Článek
Fotogalerie

Hned v první rozjížďce pokořil hranici 1:30 minut Michal Kadlec. „To se jim to jezdí, když mají sedmdesát kilo,“ smál se Milan Baroš. Petr Čech, který také patřil k nejrychlejším, výsledky bedlivě studoval z výsledkové listiny. „Až druhej? Kroutil hlavou Tomáš Rosický, další z rychlíků. „Já už jsem na motokárách jezdil, takže jsem zúročoval zkušenosti,“ usmíval se.

„Motokára byla výborně připravena. S výsledkem jsem spokojený. Udělal jsem jednu drobnou jezdeckou chybu, ale neměla na výsledek velký vliv. Před kvalifikací náš tým připraví stroj ještě lépe,“ zahrál si na pilota F1 Tomáš Sivok, jemuž sledování rychlých monopostů není cizí.

Ve druhé rozjížďce zaujal Theodor Gebre Selassie, v přilbě připomínající nápadně Lewise Hamiltona. Jeho bravurní jízdu však zpomalila jedna drobná kolize s bariérou pneumatik. To David Lafata se viditelně lekl, když jeden z jeho pronásledovatelů nedobrzdil a lehce do něho zezadu vrazil.

Po rozjížďkách byla na programu kvalifikace. V ní si vyjel pole position Michal Kadlec před Vladimírem Daridou. Kadlec znovu potvrdil, jak je rychlý, ale po kolizi s Tomášem Sivokem ho předjel právě benjamínek reprezentace a vyhrál. Kadlec se tak musel spokojit s druhým místem před Františkem Rajtoralem. Finále B vyhrál Marek Suchý.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.