Hlavní obsah

Textovka při večeři zvěstovala šokující rošádu. Pudil zemětřesení ve Watfordu nečekal

Praha

S Watfordem si lebedí na druhém místě anglické Championship, tedy druhé nejvyšší soutěže. Z pěti zápasů byl čtyřikrát v základní sestavě, a tak byl fotbalový obránce Daniel Pudil při cestě na reprezentační sraz blahem bez sebe. Vždyť situace v klubu se rovnala téměř dokonalé idylce. Ale jen zdánlivě...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český záložník Daniel Pudil po skončení přátelského zápasu s USA.

Článek

Daniel Pudil

„Máme dvanáct bodů z patnácti možných, nastříleli jsme nejvíce gólů, pravidelně hraju. Jsem maximálně spokojený, moje nálada je výborná," vypráví Pudil o rozpoložení, v němž dorazil z klubu za reprezentačními povinnostmi.

Když v neděli Anglii opouštěl, neměl nejmenší tušení, že ve Watfordu se schyluje k dramatickému převratu. Trenér Giuseppe Sannino, který tým vedl od loňského prosince, rezignoval a na jeho místo přišel Španěl Oscar García.

„V sobotu jsme vyhráli, v neděli jsme letěli se spoluhráčem Matějem Vydrou do Prahy. Neměli jsme nejmenší tušení, k čemu se schyluje," líčí Pudil. „V neděli jsme byli s Matějem na večeři. Najednou mi přišla na mobil textová zpráva od kapitána, že trenér rezignoval," popisuje český zadák.

Hráči neuznávali trenérovu filozofii

„Byl jsem pořádně překvapený. Jsme druzí v tabulce, čtyřikrát jsme vyhráli. Je fakt, že jsme na konci srpna vypadli z Capital One Cupu, ale tenhle pohár je méně uznávaný a navíc pro nás je stejně nejdůležitější ligová soutěž," krčí rameny Pudil.

Podle britských médií byla rezignace jen výsledkem dohody klubového vedení s trenérem, který byl ve skutečnosti odvolaný kvůli neshodám s hráči. Jaká byla skutečnost? „Určité problémy byly. Trenér je Ital, zakládal si hodně na taktice. Angličtí hráči Sanniniho nebrali, neuznávali jeho filozofii. Ale neočekával jsem, že by rezignoval," krčí rameny Pudil.

Sám zůstával mimo jádro rebelantů. „Do ničeho jsem se nepletl. Do konfliktů jsem se nezapojoval. Snažil jsem se odvádět maximum v tréninku i v zápase, abych byl na hřišti," ujišťuje Pudil.

Rošády na lavičce Watfordu se nebojí, přestože v prvních dnech vlády nového trenéra bude v klubu chybět. „Nemá smysl to řešit. Prostě jsem na reprezentaci. Po osmi dnech se vrátíme a moje pozice se pochopitelně může změnit. Ale šest let jsem v zahraničí pravidelně hrál, změnu na trenérském postu zažil několikrát a pokaždé jsem šanci dostal."

Reklama

Související témata: