Hlavní obsah

Fotbalisté se připravovali za zavřenými dveřmi

OLOMOUC

Čtyřhodinový autobusový přesun z Prahy do Olomouce, odpolední odpočinek a podvečerní trénink na Andrově stadionu za zavřenými dveřmi. Takový byl pondělní program fotbalové reprezentace, která se připravuje na středeční kvalifikační zápas mistrovství světa proti Arménii.

Článek

Národní tým se po návratu z Rumunska připravoval jeden den v Praze. Po nedělním dopoledním tréninku měli fotbalisté volno a dnes po snídani se vydali do Olomouce. Obvyklý klidný pražský pobyt v dejvickém hotelu Praha vyměnili reprezentanti za ruch v centru moravského města, které k nim bývá velmi pohostinné. A nejen proto, že odtud pochází trenér Karel Brückner i řada hráčů.

Domácké prostředí připomínal už příjezd k hotelu Gemo na okraji historického olomouckého centra. Předzvěstí byl bílý hyundai s reprezentačními znaky, řízený trenérem, který je na Hané takřka zbožňován. Následný příjezd zlatohnědého autobusu s fotbalisty tradičně přilákal před vchod mladé slečny s památníky, mezi kterými fotbalisté jen s potížemi kličkovali do hotelového zátiší.

Olomoučtí patrioti vyrazili za manželkami

Po krátkém obědě většina ulehla na pokoj k odpočinku, ale ne všichni. Olomoučtí patrioti Tomáš Ujfaluši a Marek Heinz se těšili z krátkého setkání s manželkami a dětmi. Ujfaluši si pyšně vykračoval, když z hotelové haly tlačil růžový kočárek s malou Kateřinou, a Heinz v hotelové kavárně střídavě choval dcery Isabelu a Sáru.

Před osmnáctou hodinou ale už mužstvo vyrazilo na Andrův stadion, kde je čekal další trénink. Kameramani a fotoreportéři se mohli činit jen prvních patnáct minut, pak se brány stadionu uzavřely. Trenér Brückner totiž chtěl svým svěřencům názorně demonstrovat chyby ze sobotního zápasu v Rumunsku, a k tomu nepotřeboval desítky, či dokonce stovky zvídavých očí.

Pro diváky se brány otevřou znovu v úterý, protože oficiální trénink od 18:30 bude veřejný. Šanci vidět v akci české fotbalové hvězdy tak dostanou i ti, na které se nedostanou vstupenky na středeční zápas. V pokladnách jich totiž už mnoho nezbývá.

Reklama