Hlavní obsah

Suchý bude na Slovensku kapitánem: Je to hezký narozeninový dárek

Žilina

Ačkoliv ve švýcarské Basileji nastupuje pravidelně, v kvalifikaci na evropský šampionát ve Francii obránce Marek Suchý ještě neodehrál ani minut. Malou náplastí mu tak bude přípravný souboj se Slovenskem, do něhož přivede Čechy s kapitánskou páskou na ruce. „Je to velká čest i zodpovědnost,“ svěřil se v neděli 27letý obránce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Suchý nastoupí do zápasu se Slovenskem s kapitánskou páskou.

Článek

Patříte k mladší generaci, jak vnímáte souboje se Slováky?

Je to vždy o něco zajímavější. Historicky patříme k sobě a vždy, když se setkáme jak na reprezentační či klubové úrovni, má to vždy větší náboj, než jiné zápasy. Moc se na utkání těšíme.

Jak se to seběhlo, že budete kapitán?

Trenér mě zvolil a je to pro mě velká čest i zodpovědnost, kterou samozřejmě rád přijímám. Bylo to milé překvapení. (Do toho vstupuje trenér Vrba: Trochu bych to poopravil. Jenom jsem to navrhl a nikdo neprotestoval. Marek měl v neděli narozeniny).

Berete to tedy jako narozeninový dárek?

Když to zlehčím, tak třeba jo. Je to takový splněný sen. Ale já to beru naprosto vážně a moc si toho cením. Trenér mi to řekl v pondělí při obědě, takže je to čerstvé. Ale já se snažím o tom moc nepřemýšlet a soustředím se na to, abychom zvládli zápas.

V době, kdy jste působil ve Slavii Praha, jste hráli předkolo Ligy mistrů právě se Žilinou. Jak na to vzpomínáte?

Já v Žilině nehrál, nastoupil jsem až v odvetě na Strahově. Oba zápasy skončily nerozhodně 0:0 a postoupili jsme až na penalty. Následně jsme pak postoupili až do Ligy mistrů, takže na tuto sezónu se nedá zapomenout. Na začátku toho všeho byl právě dvojzápas se Žilinou. Hrál jsem tady pak ještě jednou, se Spartakem Moskva. Vyhráli jsme tady, ale už nám o nic nešlo, protože jsme měli jisté třetí místo.

Jak vnímáte slovenský tým, kvalifikací prochází bez porážky, porazil i Španělsko.

Slováky všichni sledujeme. Mají vynikající tým. Hráči základní sestavy nastupují pravidelně ve výborných klubech v Evropě. Ten tým má velkou sílu a bude to pro nás dobrá prověrka.

Reklama

Související témata: