Hlavní obsah

Baroš už trénoval naplno, nechyběl ani Blažek

PRAHA

Fotbalová reprezentace dva dny před kvalifikačním zápasem proti Nizozemsku ožila: její klíčový hráč Milan Baroš absolvoval naplno dopolední trénink a jeho start se zdá být pravděpodobnější než v minulých dnech. S úlevami už trénuje pouze brankář Jaromír Blažek, který si ve středu vykloubil palec na ruce.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Milan Baroš už se cítí dobře, zřejmě proti Nizozemsku nastoupí.

Článek

Sluncem zalitý Strahov dnes charakterizoval atmosféru, v níž se mužstvo krátce před důležitým utkáním nachází. Na mediální roztržku trenéra Karla Brücknera s Pavel Nedvědem se už podle všeho zapomnělo, hráči působili uvolněně. Usmíval se i Brückner, který si uvolněnou atmosféru pochvaloval. "Vše je vyřešeno," řekl novinářům stručně.

Baroš vypadal spokojeně

Nejen uzavření nečekané rozmíšky přineslo do mužstva klid. Další důvodem je lepšící se zdravotní stav marodů a především Baroše. Útočník Aston Villy dva dny skoro nevyšel z hotelu, kde se podrobil důkladné léčbě fyzioterapeuta Karla Mališe. "Hematom nad achilovkou se uvolňuje, Milan má lepší pocity," uvedl dnes Mališ. Procedur vyzkoušel hned několik: elektroléčbu, akupresuru i akupunkturu.

Baroš absolvoval celý trénink, několikrát se i přesně a tvrdě opřel do střely. Odehrál celý tréninkový zápas. "Pokud by to bylo takové jako dnes, byl bych spokojen," uvedl fotbalista.

Potěšen byl i kouč. "Nechci mluvit o radosti, tu bych měl, kdyby dal v sobotu dva góly. Ale samozřejmě jsem rádi, že se to lepší," řekl s úsměvem Brückner. Podle něho má útočníkovo zranění jednu výhodu: dá se s ním hrát i přes doznívající bolest.

Místo Šmicra zřejmě nastoupí Štajner

To například nelze s natrženým svalem, který doléčuje Vladimír Šmicer. I ten absolvoval znovu celý dopolední trénink. "Ale stále to šetřím, abych to neutrhnul úplně," přiznal záložník.

I proto se na jeho místě v tréninkové sestavě objevil na levé straně zálohy Jiří Štajner. Jedenáctka mohla naznačovat tu, která v sobotu vyběhne na trávník Toyota Areny. Hrála ve složení Čech - Grygera, Rozehnal, Ujfaluši, Mareš - Poborský, Galásek, Rosický, Polák, Štajner - Baroš.

Ihned po tréninku absolvovali fotbalisté regeneraci, pak vyrazili ke společnému obědu v hotelu Praha. Odpoledne mají volno, v pátek už je čeká pouze oficiální příprava na Letné.

Reklama