Hlavní obsah

Fotbalisté odletěli do Norska

PRAHA

Čeští fotbalisté zahájili norskou misi. V pátek po desáté hodině se z ranveje letiště v Praze - Ruzyni zvedl letecký speciál s třiadvacítkou nominovaných a doprovodem a nabral kurz Oslo. Působení české výpravy na severu Evropy odstartuje po obědě schůzka sekretářů národních svazů a delegáta FIFA, na níž se bude jednat o stavu hrací plochy na stadiónu Ullevaal.

Článek

Generální sekretář Českomoravského fotbalového svazu Petr Fousek bude se svou norskou kolegyní Karen Espelundovou a s delegátem Mezinárodní fotbalové federace jednat o tom, jestli se na poničeném trávníku vůbec uskuteční podvečerní trénink.

Stav hřiště se podle posledních zpráv z Osla zlepšil, víc ale prozradí až inspekční prohlídka delegáta v pátek v poledne. Trenér Karel Brückner je však už smířen s tím, že trénink na hlavním stadiónu nebude.

"Není to zase tak mimořádná situace. Už několikrát jsme trénovali na vedlejším hřišti, abychom nepoškodili trávník. Nevidím v tom žádný problém," řekl český trenér novinářům před odletem z Prahy a bylo na něm vidět, že ho nekonečné dohady o stavu hřiště nijak netěší.

Do leteckého speciálu nastoupil s 23 nominovanými hráči i René Bolf. Obránce z Auxerre, který v kvalifikaci odehrál šest zápasů a vypadl jen kvůli zranění, s týmem absolvoval celou závěrečnou přípravu a bude s ním i v obou barážových zápasech. "Chtěl jsem být u toho a mrzelo by mě, kdybych to sledoval jen na dálku," řekl Bolf.

Trenér Brückner už dříve prohlásil, že je rád, že má pohromadě celý širší kádr. Proto prý také pozval i hráče, kteří mají minimální šanci dostat se na soupisku pro utkání, a vyhověl také Bolfovu přání. Ostatně ve speciálu se našla místa i pro většinu členů bývalého vedení fotbalového svazu...

Reklama

Související témata: