Hlavní obsah

Lvíčata si lebedí, na Tenerife mají trávník rovný jako kulečníkový stůl

Tenerife

Fotbalová reprezentace do 21 let se v pátek přesunula na Tenerife. Pětihodinový let byl vykoupen podle očekávání příjemným počasím a vynikajícími tréninkovými podmínkami. Bonusem navíc bude dnešní přípravný zápas s německým týmem Stuttgarter Kickers od 19:30 SEČ.

Foto: FAČR

Lvíčata se začátkem ledna připravují pod palmami na Tenerife...

Článek
Fotogalerie

Německý tým, který má velkou tradici, v posledních letech pendluje mezi druhou a třetí nejvyšší soutěží. Novotou vonící tréninkové centrum v Tenerife využívá od středy a ladí formu na vstup do jarní časti, která mu začíná už za dva týdny. Bude hájit třetiligovou příslušnost.

Mladí čeští reprezentanti naopak teprve v pondělí začali v klubech s přípravou a utkání s Kickers bude jejich prvním v tomto roce. "I z toho důvodu pojímáme utkání se Stuttgartem tak, že každý z nominovaných hráčů by sehrál poločas. Nechceme nic uspěchat, na druhé straně využijeme těchto nadstandardních podmínek k pěti tréninkům," řekl před prvním z nich trenér Vítězslav Lavička. Druhý v pořadí naplánoval na sobotní dopoledne, pochopitelně s ohledem na podvečerní zápas.

Tréninkový areál nazvaný T3 (Tenerife Top Training) na první pohled zaujal i česká lvíčata, zejména krásný trávník, který je rovný jak kulečníkový stůl. "Tak na takové trávě jsem ještě nikdy netrénoval," vyjadřoval pocity spoluhráčů kapitán Aleš Čermák. Někteří hráči v Česku ale vědi, o čem je řeč, loni v lednu se zde připravoval Jablonec a předtim i Slavia.

Reklama

Související témata: