Hlavní obsah

Škorpil povolal také Blažka a nezvěstného Huška

PRAHA

Trenér české fotbalové reprezentace do 21 let Ladislav Škorpil ve čtvrtek povolal na barážové dvoutkání o mistrovství Evropy s Bosnou a Hercegovinou téměř stejnou sestavu jako při nedávné kvalifikaci. Došlo pouze ke dvěma změnám, když teplického Tomáše Jirsáka a Martina Filla z Plzně nahradili ostravský Petr Tomašák a útočník Liberce Jan Blažek, pro kterého se jedná o premiéru.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Ladislav Škorpil

Článek

V nominaci je také Luboš Hušek z Jablonce, který údajně bez vysvětlení zmizel a s týmem netrénuje.

"Základem pro nominaci byla předchozí kvalifikace," řekl na čtvrteční tiskové konferenci Škorpil. "Pouze jsme se rozhodli přesunout Jirsáka s Fillem mezi náhradníky a odtamtud se posunuli Tomašák a Blažek," dodal.

Pro povolání Blažka hovořily jeho současné kvalitní výkony a také fakt, že v české lize není dostatek útočníků v této věkové kategorii. "Kromě mladých Liberečáků tu je už jen Vrána ze Slovácka a Bača ze Zlína," připomněl Škorpil hráče, kteří jsou rovněž mezi náhradníky. Ostatní fotbalisté, kteří by mohli hrát v útoku, ve svých klubech nastupují převážně na pozicích krajních záložníků.

Problém s Huškem už jednou řešil

K situaci okolo Huška se reprezentační lodivod nechtěl příliš vyjadřovat. "Nechci, aby se to protahovalo bulvárem. Já jsem o tom mluvil osobně s jabloneckým vedením a mám domluvenou schůzku, kde bude i Hušek," oznámil kroky, které v souvislosti s Huškem podnikl. Také potvrdil, že již jednou podobný problém s tímto hráčem řešil. "Tento problém se již jednou objevil, takže jsem docela v obraze," dodal.

Zda bude skutečně Hušek připraven na baráž, to zatím není jisté. "Hráč je také jenom člověk. Pokud však nebude připraven jak po sportovní, tak po psychické stránce, dodatečně ho někým nahradíme. Rozhodnutí padne v pondělí po derby, jelikož pozičně by ho mohl nahradit Švec," prozradil Škorpil, že dodatečně povolaným by mohl být právě slávistický defenzivní záložník.

Nominace reprezentačního celku ČR do 21 let:
Brankáři: Černý (Sigma Olomouc 5 zápasů/0 branek), Zlámal (Sparta Praha, 5/0).
Obránci: R. Hubník (Sigma Olomouc, 16/1), Kadlec (Sparta Praha, 21/1), Kaufman (FK Teplice, 19/0), Klein (FK Teplice, 16/0), M. Knakal (Viktoria Plzeň, 6/1), Latka (Slavia Praha, 20/0).
Záložníci: Frejlach (Slovan Liberec, 6/2), Holek (1. FC Brno, 3/0), Hušek (FK Jablonec, 11/0), Janda (Slavia Praha, 1/0), Pudil (Slovan Liberec, 11/1), Tomašák (Baník Ostrava, 2/0).
Útočníci: Blažek (Slovan Liberec, 0/0), Holenda (Slovan Liberec, 6/1), Papadopulos (Bayer Leverkusen/Něm., 19/3), Kolář (Sparta Praha, 5/1).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.