Hlavní obsah

Fiorentina zachránila penaltou v závěru bod s Juventusem

ŘÍM

Nerozhodně 1:1 skončil nedělní šlágr 7. kola italské fotbalové ligy mezi Fiorentinou a Juventusem Turín, ke kterému vyběhli na hřiště v základních sestavách hned tři čeští hráči. K vítězství měli blíž turínští Pavel Nedvěd a při návratu po zranění Zdeněk Grygera, ale minutu před koncem vyrovnal z penalty spoluhráč Tomáše Ujflaušiho Adrian Mutu.

Článek

Hostující Juventus se dostal do vedení již ve 23. minutě, když se z hranice pokutového území trefil přesně k tyči Iaquinta. O dva body připravil "Starou dámu" až v úplném závěru faul Legrottaglieho na střídajícího Vieriho a rumunský útočník Mutu se z pokutového kopu nemýlil.

Juventus i tak udržel druhé místo s jednobodovým náskokem před Fiorentinou, bodově se ale Nedvědovi a spol. vyrovnal po sedmém kole AS Řím. Tým z metropole zvítězil na hřišti Parmy hladce 3:0, dvě branky vstřelil kanonýr Francesco Totti, jednu přidal Mancini.

Palermu se přihodilo v lize totéž co ve čtvrtek v duelu Poháru UEFA s Mladou Boleslaví a znovu za stavu 0:0 inkasovalo v nastavení. Na rozdíl od pohárového klání, ze kterého nakonec odešel po penaltách poražen, ale stihl sicilský celek ještě vyrovnat.

ITÁLIE - 7. kolo:
Siena - Empoli 3:0 (65. Maccarone z pen., 79. Locatelli, 82. Galloppa), Fiorentina - Juventus Turín 1:1 (89. Mutu z pen. - 23. Iaquinta), FC Janov - Cagliari 2:0 (62. Di Vaio, 58. Borriello), Catania - Livorno 1:0 (20. Sardo), Palermo - Reggina 1:1 (90.+4 Amauri - 90.+2 Amoruso), Parma - AS Řím 0:3 (2. a 82. Totti, 21. Mancini, FC Turín - Sampdoria 1:0 (88. Corini).

Reklama

Související témata: