Hlavní obsah

Nedvěd se trefil za Juventus při remíze s Fiorentinou

MILÁN

Dárek k sobotním narozeninám si v neděli dal český fotbalista Pavel Nedvěd, když hned v 1. kole italské ligy pomohl Juventusu Turín brankou k remíze 1:1 s Fiorentinou. Bývalý reprezentant poslal hosty do vedení v 39. minutě, kdy zakončil spolupráci s krajanem Zdeňkem Grygerou. Oba Češi odehráli celé utkání.

Článek

Juventus v souboji adeptů na titul vedl ještě minutu před koncem, než vyrovnala letní posila Fiorentiny Gilardino. V tu chvíli přitom přemožitel Slavie z předkola Ligy mistrů hrál bez vyloučeného Mela.

To fotbalisté AC Milán zažili nepovedený vstup do ligy a na domácím hřišti prohráli 1:2 s ambiciózním nováčkem Boloňou. Milánskému celku nepomohly k výhře ani velké posily Ronaldinho a Ševčenko, který do druhého poločasu nahradil českého reprezentanta Marka Jankulovského.

Valiani rozhodl o porážce AC Milán

Boloňa se po návratu do nejvyšší soutěže předvedla bojovným výkonem, navíc již po 18 minutách poslal hosty do vedení Di Vaio. AC se dočkal vyrovnání až v závěru první půle, kdy si na centr Ronaldinha naběhl Ambrosini a hlavou skóroval. Jenže po změně stran domácí hráči nevyužívali své šance, za což zaplatili dvanáct minut před koncem krutou daň, protože hostující Valiani parádní ranou do horního rohu branky rozhodl o vítězství Boloni. Střelec oslavil vítězným gólem svůj vůbec první zápas v Serii A.

Výhry se nedočkal ani další z favoritů na titul AS Řím. Vicemistra z posledních dvou let sice v utkání s Neapolí poslal do vedení Aquilani, jenže v hostujícím dresu znovu zaúřadovala slovenská hvězda Marek Hamšík, který nejprve nastřelil břevno a pak dorazil míč do sítě.

Lazio rozstřílelo Cagliari

Jasnou výhru si naopak připsalo Lazio Řím, které vyhrálo na hřišti Cagliari 4:1. Po celé utkání u toho byl David Rozehnal, Libor Kozák se nevešel ani na lavičku.

Cagliari přitom ještě po hodině hry vedlo, jenže pak obránce Rodriguez zahrál ve vápně rukou a uviděl červenou kartu. Nařízenou penaltu proměnil Zárate a odstartoval obrat.

Lukáš Jarolím v dresu Sieny nastoupil na poslední půlhodinu, ale ani on prohru 0:1 na hřišti Bergama neodvrátil.

Itálie - 1. kolo:
AC Milán - Boloňa 1:2 (41. Ambrosini - 18. Di Vaio, 79. Valiani), AS Řím - Neapol 1:1 (29. Aquilani - 55. Hamšík), Bergamo - Siena 1:0 (15. Padoin), Cagliari - Lazio Řím 1:4 (31. Larrivey - 62. z pen. a 71. Zárate, 75. Foggia, 84. Panděv), Catania - FC Janov 1:0 (60. Mascara), Chievo - Reggina 2:1 (76. Marcolini z pen., 88. Italiano - 72. Corradi z pen.), FC Turín - Lecce 3:0 (29. Rosina z pen., 33. Zanetti, 73. Bianchi), Fiorentina - Juventus Turín 1:1 (89. Gilardino - 39. Nedvěd).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.