Hlavní obsah

Nedvěd tvrdí: V neděli hraji za Juve naposledy, o budoucnosti budu teprve jednat

TURÍN/ PRAHA

Grande Paolo tvrdí - v Juventusu končím, v neděli proti Laziu obléknu barvy bianconeri naposledy. "O budoucnosti pak budeme jednat v následujících dnech," vzkázal Pavel Nedvěd přes svého právníka Bronislava Šeráka z agentury Nehoda sport pro Sport.cz. Reagoval tak na informace, které v sobotu přinesl server Juventusnews.tk.

Článek

Až v následujících dnech se ovšem rozhodne, zda Pavel Nedvěd opravdu ukončí svou dlouhou a nadmíru úspěšnou kariéru, která vyvrcholila v roce 2003, kdy Grande Paolo získal Zlatý míč France Football pro nejlepšího fotbalistu kontinentu.

"V nedělním utkání posledního kola Serie A nastoupím proti římskému Laziu za Juventus naposledy," vzkázal Pavel Nedvěd prostřednictvím svého právníka Bronislava Šeráka pro Sport.cz. Bude to pro něho symbolické loučení, neboť v barvách římského Lazia po evropském šampionátu v roce 1996 začínal a z Lazia přestupoval v roce 2001 do turínského Juventusu. Tehdy dokonce za rekordní částku 1, 6 miliardy korun, která z něho udělala nejdražšího fotbalistu v dějinách českého fotbalu.

Grande Paolo řekl zatím jen "a"

Jenže Nedvěd řekl jedním dechem nejen "á", ale i "bé". I to jeho právní zástupce Bronislav Šerák pro Sport.cz potvrdil. "O další fotbalové budoucnosti bude Pavel Nedvěd jednat v příštích dnech," řekl Šerák.

Nechtěl však prozradit, zda je tím zamýšleno Nedvědovo pokračování v Juventusu v roli funkcionáře či manažera, nebo zda Grande Paolo naznačuje, že by mohl přestoupit do jiného klubu. I v Itálii se totiž spekulovalo o jeho odchodu do některého z movitých arabských klubů nebo o případném angažmá v Severní Americe po vzoru Beckhama.

A na informace, které se objevily na stránkách Juventusnews.tk, že Nedvěd se dohodl s klubem na ročním prodloužení smlouvy, už teprve reagovat nechtěl. "Nevím, kde se takovéto zprávy vzaly," pravil lakonicky.

Italové tvrdí, že Nedvěd prodloužil o rok

Podle sobotních informací juventusnews.tk Pavel Nedvěd totiž prodloužil s bianconeri smlouvu o další rok. A dokonce za pomalu stejných podmínek, jaké měl dosud. V nové sezóně, v níž se Stará dáma díky třetímu místu v italské lize probojovala do Champions League, by měl Nedvěd podle těchto informací inkasovat 1,7 miliónu eur, tedy přibližně 50 miliónů korun včetně prémií a bonusů. Až dosud pobíral Nedvěd podle odhadu italských žurnalistů v Juventusu dva milióny eur ročně.

Zmiňovaným informacím napovídala i horečnatá jednání, které vedení Juventusu v čele s prezidentem klubu Giovannim Cobollim vedlo s Pavlem Nedvědem a jeho italským agentem Mino Raiolou v pátek večer i během sobotního dopoledne. "V pátek nic uzavřeno nebylo," potvrdil Šerák pro Sport.cz.

Po sobotním dopoledním jednání Grande Paolo nejprve oznámil, že jeho resumé oznámí na odpolední tiskové konferenci v jednom z turínských hotelů. "Pavel ji ale nakonec zrušil a rozhodl se vydat jen krátké tiskové prohlášení. Je totožné s mou informací - v neděli hraje za Juventus naposledy, od pondělí se začne zabývat další budoucností," zvěstoval pro Sport.cz Bronislav Šerák.

Proti Laziu naposledy za Juve, ale...

Nedvěd, který do Itálie přišel po evropském šampionátu 1996, na němž s českou reprezentací vybojoval stříbrné medaile, začal poprvé mluvit o konci kariéry loni o Vánocích. V únoru pak oznámil, že po sezóně definitivně končí.

"Rozhodl jsem se opravdu o Vánocích. Už toho mám dost. Fyzicky všechno ještě zvládám, ale hlava to prostě nebere, cítím se unavený a opotřebovaný. Opravdu po sezóně skončím, vezmu si tři měsíce volna a budu odpočívat. I dětem jsem to už slíbil," oznámil Grande Paolo na jaře.

Teď potvrdil, že končí v dresu Juventusu. "Nedělní zápas s Laziem bude skutečně mým posledním v bravách bianconero. O své další budoucnosti pak budu jednat v dalších dnech," vzkázal prostřednictvím svého právního zástupce Bronislava Šeráka z agentury Nehoda sport pro Sport.cz.

"Děkuji Juventusu za nádherné roky, které jsem v něm prožil," dodal Grande Paolo, který s bianconero získal dva mistrovské tituly a o dva další přišel poté, co byla Stará dáma zapletena do obrovské korupční aféry. Tehdy jí byly dva ligové primáty odebrány a za trest byla poslána do druhé ligy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.