Hlavní obsah

Inter si poradil s Catanií a vrátil se do čela italské ligy

JANOV

Fotbalisté Interu Milán porazili v 9. kole italské ligy Catanii na svém stadionu 2:1, potřetí za sebou v lize zvítězili a vrátili se na první místo tabulky. O dva body zpět je Sampdoria Janov, která deklasovala Boloňu na svém hřišti 4:1.v novém působišti vysokou prohrou a setrváním na sestupových příčkách.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Sulley Muntari (vpravo) a Samuel Eto'o z Interu oslavují branku proti Catanii

Článek

Úřadující mistr z Milána si zařídil dvoubrankové vedení nad sicilským klubem už v prvním poločase, ve kterém se v rozmezí 18 minut trefili záložníci Muntari a Sneijder. Hosté sice zdramatizovali zápas kontaktní brankou z penalty v 84. minutě, ale domácí "Nerazzurri" už těsný náskok udrželi.

Sampdoria rozhodla zápas už v první půlhodině, ve které nasázela zkoprnělým hostům čtyři branky. Dvakrát se trefil záložník Mannini, jednou se prosadili nejlepší ligový střelec Janova Pazzini a další středopolař Ziegler. Sampdorii pomohlo i vyloučení boloňského útočníka Di Vaia.

V druhé půli hostující Osvaldo jen zmírnil debakl, kterému nezabránila ani trenérská výměna. Franck Colomba, který v týdnu nahradil Giuseppeho Papadopula, začal v novém působišti vysokou prohrou a setrváním na sestupových příčkách.

Italská fotbalová liga - 9. kolo:
Sampdoria Janov - Boloňa 4:1 (16. a 33. Mannini, 7. Pazzini, 26. Ziegler - 62. Osvaldo), Inter Milán - Catania 2:1 (13. Muntari, 31. Sneijder - 84. Mascara z pen.)

Reklama

Související témata: