Hlavní obsah

Nejlepší střelec Serie A Di Natale dostal dvouzápasový trest

ŘÍM

Nejlepší střelec Serie A Antonio Di Natale bude chybět v příštích dvou zápasech Udine kvůli trestu, který dostal za urážky rozhodčího v sobotním duelu proti Boloni. Vedení italské ligy v pondělí také suspendovalo trenéry Josého Mourinha a Antonia Conteho a udělila peněžité tresty AS Řím, Laziu, Juventusu a Interu Milán.

Článek

Di Natale v utkání proti Boloni vstřelil svůj 11. gól sezony, jeho tým však prohrál 1:2 a dvaatřicetiletého útočníka navíc čeká kvůli kritice a vyhrožování rozhodčímu dvouzápasová pauza. V utkání nebyl Di Natale za své chování napomínán.

Trest na dva duely za protesty dostal také kapitán Livorna Cristiano Lucarelli, jenž byl ve víkendovém utkání proti Chievu (0:2) vyloučen už v prvním poločase.

V nedělním vzájemném zápasu se budou muset bez svých hlavních koučů obejít Inter Milán a Bergamo - shodou okolností jednozápasové tresty dostali právě milánský Mourinho za sarkastické tleskání rozhodčímu a jeho protějšek Conte.

Za události v nedělním derby musejí zaplatit pokutu 40 000 eur (zhruba milion korun) oba římské kluby AS a Lazio. Zápas byl na téměř čtvrt hodiny přerušen kvůli fanouškům, kteří házeli na trávník petardy. Po zápase bylo šest lidí zatčeno.

Peněžitý trest 25 000 eur si vysloužil Juventus za pyrotechniku a již tradiční rasistické výkřiky fanoušků na adresu útočníka Interu Maria Balotelliho. Milánský celek dostal po sobotním vzájemném duelu pokutu 15 000 za petardy.

Reklama