Hlavní obsah

AS Řím vyhrál nad Bergamem a sesadil Inter z čela tabulky

ŘÍM

Italská fotbalová liga má poprvé od 8. kola nového lídra. Fotbalisté AS Řím využili sobotního zaváhání Interu Milán a po vítězství 2:0 nad Bergamem jej vystřídali v čele tabulky. Klub z metropole od desátého kola, kdy byl až na 14. pozici, neprohrál 23 ligových duelů v řadě.

Foto: Tony Gentile, Reuters

Fotbalisté AS Řím po skončení zápasu proti Bergamu slaví postup na první místo tabulky italské ligy.

Článek

Inter v sobotu jen remizoval s Fiorentinou, a tak Římané věděli, že výhra nad Bergamem je posune do čela. Od začátku se proto vrhli do útoku a již po 12 minutách otevřel skóre Vučinič. Když pak o čtvrthodinu později zvýšil Cassetti, začali domácí oslavovat. Krátce po změně stran sice zápas zdramatizoval Tiribocchi, ale AS si už 12 výhru z posledních 13 domácích duelů nenechal vzít.

"Ještě nás čeká pět zápasů. Teď ale máme vše ve vlastních rukou, a pokud odvedeme v každém utkání stejné výkony jako dosud, tak můžeme získat titul," řekl trenér Římanů Claudio Ranieri, který si je však vědom, že jeho svěřence čekají ještě těžké zápasy. Především římské derby s Laziem v příštím kole. "Čekají nás ještě velké výzvy. V derby je jedno, na jaké pozici soupeři jsou. Vždy je to velká bitva. Lazio může naše šance ještě hodně zkomplikovat. Je ale jen na nás, jak si teď poradíme," uvedl Ranieri.

Šanci dotáhnout se na bod za Inter naopak nevyužil třetí AC Milán. Ten doma dokonce prohrával s Catanií 0:2, když obranu znovu bez Marka Jankulovského nejprve překonal Maxi Lopéz a v závěru první půle i Ricchiuti. Po změně stran však dvakrát skóroval Borriello a zařídil AC alespoň bod.

Palermo si pojistilo čtvrtou příčku vítězstvím 3:1 nad Chievem, o které se dvěma góly zasloužil Miccolli. Na pozice pro evropské poháry se vrátil Juventus, který doma udolal 1:0 Cagliari a připsal si teprve druhou výhru z posledních šesti zápasů. Zdeněk Grygera u toho chyběl.

Důležitý duel o záchranu vyhrálo Lazio, které otočilo nepříznivě se vyvíjející souboj s Boloňou. Ta rychle vedla o dvě branky, ale nakonec 2:3 prohrála. Lazio má nyní šestibodový náskok na sestupové pásmo, naopak Boloňa klesla na sedmnáctou příčku a od osmnáctého Bergama ji dělí čtyři body.

Italská fotbalová liga - 33. kolo
AC Milán - Catania 2:2 (48. a 80. Borriello - 12. Maxi Lopéz, 43. Ricchiuti), AS Řím - Bergamo 2:1 (12. Vučinič, 27. Cassetti - 53. Tiribocchi), Boloňa - Lazio Řím 2:3 (12. Guana, 16. Portanova - 44. Mauri, 63. Dias, 68. Rocchi), Juventus Turín - Cagliari 1:0 (35. Chiellini), Livorno - Udine 0:2 (8. Sanchéz, 35. Di Natale), Palermo - Chievo 3:1 (39. z pen. a 53. Miccolli, 28. Pastore - 18. De Paula), Siena - Bari 3:2 (17. a 62. Ghizzal, 66. Rosi - 13. Rivas, 21. Castillo), Sampdoria Janov - FC Janov 1:0 (24. Cassano).

Reklama

Související témata: