Hlavní obsah

Inter porazil Bergamo 3:1 a vede o dva body před AS Řím

MILÁN

Fotbalisté Interu Milán porazili v italské lize Bergamo 3:1, počtvrté za sebou na svém stadionu v domácí soutěži zvítězili a posunuli se do čela tabulky o dva body před AS Řím. Ten má však k dobru nedělní zápas se Sampdorií Janov.

Foto: ČTK/AP

Gennaro Gattuso z AC Milán (vlevo) v souboji s hráčem Palerma Javierem Pastorem

Článek

Úřadující mistr nakonec zopakoval stejně vysoké úterní vítězství nad Barcelonou v úvodním semifinále Ligy mistrů, ale vstup do zápasu se mu na stadionu Giuseppeho Meazzy nepovedl. Hosty poslal do vedení už v páté minutě nejlepší střelec týmu Tiribocchi, který přesně zakončil rychlý kontr.

Inter ale dokázal do poločasu zápas otočit. Ve 24. minutě vyrovnal povedeným lobem argentinský útočník Milito. Nejlepší střelec "Nerazzurri" vstřelil dvacátou ligovou branku v sezoně. O devět minut později poslal domácí do vedení talentovaný keňský záložník Mariga svou premiérovou brankou za milánský klub od únorového příchodu z Parmy.

Dvanáct minut před koncem uzavřel skóre povedenou dalekonosnou ranou obránce Chivu. Devětadvacetiletý Rumun, jenž po fraktuře lebky stále hraje v ochranné masce, se dočkal první branky během svého tříletého působení v milánském klubu.

Palermo porazilo AC Milán na svém stadionu 3:1 a v neúplné tabulce se vrátilo na čtvrté místo, znamenající účast v předkole Ligy mistrů. Milánský klub prohrál druhý ligový zápas za sebou a na titul má už pouze teoretickou šanci.

Domácí zdolali AC už podruhé v sezoně. Dvoubrankový náskok si vypracovali už v první dvacetiminutovce. Mezi střelce se zapsali obránce Bovo a teprve devatenáctiletý uruguayský útočník Abel Hernández.

Hosté, za které odehrál osmdesát minut Marek Jankulovski, snížili deset minut po přestávce. Zkušený nizozemský záložník Seedorf razantní střelou proměnil Ronaldinhovu přesnou přihrávku.

Definitivní pojistku pro domácí však přidal v 69. minutě nejlepší střelec týmu Miccoli, který se trefil umístěnou ránou do horního růžku a zaznamenal sedmnáctou branku v tomto ročníku Serie A.

Italská fotbalová liga - 35. kolo:
Inter Milán - Bergamo 3:1 (24. Milito, 35. Mariga, 78. Chivu - 5. Tiribocchi), Palermo - AC Milán 3:1 (9. Bovo, 18. Hernández, 69. Miccoli - 55. Seedorf).

Reklama

Související témata: