Hlavní obsah

Cagliari chce zablokovat odchod trenéra Allegriho do AC Milán

ŘÍM

Ačkoli Massimiliano Allegri už netrénuje fotbalisty Cagliari, jejich předseda Massimo Cellino ho může připravit o životní angažmá v AC Milán. Jeden z nejnadanějších mladých koučů v Itálii je totiž na Sardinii stále pod smlouvou a šéf klubu prý vážně uvažuje o tom, že mu nedovolí přijmout novou práci.

Článek

Fakt, že by se dvaačtyřicetiletý Allegri měl stát nástupcem neúspěšného Leandra na lavičce AC, ve čtvrtek potvrdil šéf milánského velkoklubu Adriano Galliani. Předseda Cagliari však situaci tak jednoduše nevidí.

"Zklamal mě a není žádné tajemství, že se mu chci pomstít," řekl listu L'Unione Sarda šéf klubu Cellino, jenž Allegriho odvolal před dvěma měsíci kvůli poklesu formy týmu. "Můžu ho klidně nechat rok sedět, než mu vyprší smlouva. A to je nápad, který rozhodně nevylučuju," dodal.

Allegri byl přitom dva měsíce před propuštěním vyhlášen nejlepším trenérem v Itálii především kvůli tomu, že jeho Cagliari předvádělo navzdory skromným podmínkám atraktivní fotbal. "Jsem na něj naštvaný, protože hodil ručník do ringu. Kvůli tomu jsme měli pouze průměrnou sezonu, i když jsem očekával mnohem víc," dodal náročný předseda klubu, jemuž patřilo v konečné tabulce 16. místo ze 20 týmů.

Reklama