Hlavní obsah

Cassano kvůli hádce s šéfem Sampdorie přijde i o reprezentaci

ŘÍM

Spor s vedením Sampdorie Janov zřejmě bude stát kontroverzního útočníka Antonia Cassana místo v italské fotbalové reprezentaci. Trenér národního mužstva Cesare Prandelli v pátek se zjevnou narážkou na Cassana uvedl, že nebude povolávat hráče, kteří mají problémy s disciplínou.

Foto: Andrew Medichini, ČTK/AP

Antonio Cassano (vlevo) v zápase s AS Řím.

Článek

Osmadvacetiletý Cassano se koncem října pohádal s majitelem Sampdorie Riccardem Garronem, jenž po něm chtěl, aby se zúčastnil setkání s členy fanklubu. Talentovaný útočník od té doby nehraje a janovský klub se snaží dosáhnout zrušení jeho smlouvy u ligové arbitráže.

Cassano, jenž přišel do Sampodrie v roce 2007 po nepovedeném působení v Realu Madrid, se v srpnu po nástupu Prandelliho na reprezentační lavičku vrátil po dvou letech do národního týmu. Ve čtyřech zápasech vstřelil dva góly a byl na nejlepší cestě zajistit si místo v základní sestavě, o to však nyní po dalším disciplinárním prohřešku v kariéře přišel.

"Řekl jsem, že nebudu povolávat hráče, kteří se budou nevhodně chovat. Fotbalista, kterého vyřadili z klubu, nemůže hrát za národní tým. Nezavrhuju Antonia, ale musí vyřešit problém se Sampdorií, kde mají určitě své dobré důvody," uvedl pro list Gazzetta dello Sport Prandelli, jehož tým se utká ve středu v rakouském Klagenfurtu v přípravném duelu s Rumunskem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.