Hlavní obsah

Italský premiér by kvůli korupci pozastavil fotbalové ligy v zemi

Řím

Podle předsedy italské vlády Maria Montiho by měly být profesionální fotbalové soutěže v zemi na dva až tři roky pozastaveny. Premiér to prohlásil po vypuknutí dalšího rozsáhlého korupčního skandálu, který italský fotbal zasáhl.

Foto: Reuters

Domenico Criscito přišel kvůli údajnému zapojení do sázkařské aféry o účast na EURO

Článek

"Je smutné, že svět, který by měl být zosobněním nejvyšších ideálů - sportu, mládí, soutěživosti a čestnosti - je místo toho plný podrazů, podvodů a demagogie," prohlásil Monti. "Nevyjadřuji stanovisko vlády, ale zajímalo by mě, jestli by nebylo dobré soutěže na dva až tři roky suspendovat," citovala politika agentura AP.

Další rozsáhlý skandál zasáhl italský fotbal začátkem května, kdy úřady informovaly o vyšetřování 22 klubů a 61 lidí zapletených do ovlivňování zápasů kvůli sázkám. V pondělí policie provedla řadu razií po celé zemi a začala vyšetřovat trenéra mistrovského Juventusu Antonia Conteho, jehož byt prohledala, zadržela například kapitána Lazia Řím Stefana Mauriho a bývalého záložníka Janova Omara Milanetta. Celkem bylo zatčeno 14 lidí v Itálii a dalších pět v Maďarsku.

Kvůli zapletení do aféry přišel o účast na blížícím se mistrovství Evropy obránce Domenico Criscito, další podezřelý bek Leonardo Bonucci v týmu pro EURO zůstal.

Reklama

Související témata: