Hlavní obsah

Koho za Téveze? Juventus si vyhlédl náhradu v Atlétiku Madrid

Turín

S avizovaným odchodem útočníka Carlose Téveze, který bude po letošní sezóně působit v domovské Boce Juniors, řeší vedení letošního finalisty Ligy mistrů Juventusu Turín citlivý problém. Kým nahradí důležité góly argentinského forvarda? Vyvoleným se údajně stane chorvatský hrot Mario Mandžukič z Atlétika Madrid.

Foto: Marcos Brindicci, Reuters

Argentinští útočníci Carlos Tévez (v popředí) a Lionel Messi v utkání proti Uruguayi na Copa América.

Článek

Devětadvacetiletý hráč podle italských médií přestoupí z Atlétika Madrid za 18 miliónů eur (přes 490 miliónů korun) a podepíše s vedením italského mistra smlouvu na čtyři roky.

Mandžukič odehrál za Atlético pouze jednu sezónu a ve 27 ligových zápasech dal 12 gólů. Předtím působil v Bayernu Mnichov, s kterým vyhrál dvakrát bundesligu a předloni také Ligu mistrů, a Wolfsburgu.

Tévez se rozhodl opustit Juventus po dvou letech a vrátit se do Argentiny, kde se dohodl na angažmá s Bocou Juniors. Ve slavném týmu před patnácti lety odstartoval svou bohatou kariéru, během které vyhrál Pohár osvoboditelů, Ligu mistrů, třikrát Premier League, dvakrát Serii A, MS klubů i předchůdce Interkontinentální pohár. Tituly má i z Argentiny a Brazílie a v roce 2004 získal v dresu Albiceleste zlaté olympijské medaile.

Reklama