Hlavní obsah

Parádní volej! Slávistický odchovanec Jankto pobláznil italské komentátory

Perugia

Ve svých dvaceti letech patří k velkým nadějím českého fotbalu. Vždyť také prošel reprezentačními výběry od sedmnáctky až po devatenáctku. Teď Jakub Jankto sbírá cenné zkušenosti na Apeninském poloostrově. V sobotu zářil v dresu druholigového Ascoli, kde je na hostování z Udine.

Trefa mladíka Jankta v Itálii.

 
Článek

Odchovanec pražské Slavie se ve svém první sezóně v Serii B rozhodně neztratil. V 27 zápasech dosud vstřelil pět gólů, na hřišti Perugie určitě zažil svůj nejpovedenější zápas. Nejprve na konci prvního poločasu vstřelil vedoucí gól Ascoli, když využil špatného odhlavičkování domácího gólmana a přesným volejem uklidil míč do sítě.

Italské komentátory parádní trefou pobláznil, ihned si totiž vzpomněli na podobný kousek Dejana Stankoviče. Záložník Interu Milán před pěti lety v Lize mistrů překonal dalekonosnou ranou tehdejšího brankáře Schalke 04 Manuela Neuera a vstřelil nadlouho nejkrásnější gól italského zástupce v prestižní klubové soutěži.

Český mladík Jankto zatím o podobných zápasech pouze sní. Na hřišti Perugie byl však nejlepším hráčem Ascoli, k výhře 2:0 totiž přispěl i asistencí na druhý gól Addaeho.

Reklama

Související témata: