Hlavní obsah

Chovanec: O Kollerovi ani Pitákovi Sparta nejednala

Jan Koller z Monaka a Karel Piták ze Salcburku by podle jejich hráčského agenta Pavla Pasky prý mohli v zimě posílit fotbalovou Spartu. Ta však ústy svého prezidenta Jozefa Chovance jakýkoliv kontakt s těmito hráči popírá.

Článek

"Všechno to jsou spekulace. V klidu chceme dohrát zbývající dvě ligová kola. V prosinci zasedne klubová sportovní komise, v níž je pochopitelně i trenér Bílek, a budeme se bavit o konkrétních jménech. Zatím jsme s nikým nejednali," řekl Právu prezident Sparty Jozef Chovanec.

Zájem o Kollera však nevyvrátil... "O toho jsme měli zájem už v létě, ale dal přednost Monaku. Pokud by se chtěl vrátit, samozřejmě bychom střelce takových kvalit brali. Všechno to je otázka jejich zájmu a jednání, ale k tomu opravdu ještě nedošlo. Obdobné to je s Pitákem, který se rozhodl pro Salcburk, kde ale pravidelně nehraje. Samozřejmě velkou roli hrají i peníze, ale především musí dojít ke kontaktům a nabídce. Co se týká dalších hráčů z domácí nejvyšší soutěže nebo odchodů od nás, samozřejmě vytipované hráče máme, ale zabývat se tím budeme až po skončení ligy," dodal Chovanec.

Paska se v rozhovoru pro časopis Hattrick vychloubá, že Sparta chce i další jeho hráče: jabloneckého Hlouška a Vošahlíka z Příbrami. Spekuluje se však o řadě dalších jmen: teplickém Džekovi, jabloneckém Lafatovi, libereckém duu Bílek, Pudil či plzeňském Fillovi.

"Zatím je to opravdu předčasné. Soustředíme se na závěr podzimu a pak si nad tím, kdo by měl odejít a koho bychom chtěli, sedneme," řekl trenér Sparty Michal Bílek.

Reklama

Související témata: