Hlavní obsah

Máme nejlepší stoperskou dvojici v lize, překvapuje dobře naložený Skuhravý

Praha

Má pro strach uděláno. Z rodinných důvodů opustil Opavu, ale vybral si mužstvo ještě více ohrožené sestupem. Trenér Roman Skuhravý slíbil, že fotbalová Dukla poletí po jeho příchodu vzhůru jako raketa. A hned v premiéře slavil výhru 2:0 nad Libercem, která pro mužstvo z Julisky znamená v osmém ligovém kole vůbec první bodový zisk.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Dukly Praha Roman Skuhravý oslavuje vítězství nad Libercem.

Článek
Fotogalerie

Můžete být spokojený. Se Skuhravým hned přišly první body.

Máme za sebou společně s hráči a realizačním týmem hektičtější týden. Úkol číslo jedna zněl, přenést do utkání věci, na kterých jsme pracovali. Ze začátku bylo vidět, že nejsme v optimálním rozpoložení. Jenže klíčoví hráči v čele s brankářem Filipem Radou nás podrželi. V prvním poločase jsme se hrozně báli udělat chybu, ve druhém už jsme byli lepším týmem. Díky dvěma skvěle zvládnutým situacím jsme vyhráli, což je zásluha hráčů. A také mých kolegů, kteří mi pomohli rychle se zorientovat mezi klukama. Věřím, že výhra je ideální spouštěč minimálně toho, co chceme hrát.

Je cítit, jak si všichni na Julisce oddechli. Dokážete náladu srovnat s atmosférou, do níž jste po sedmi kolech bez bodu přišel?

Když odpovím popravdě, nevyzní to dobře... Chtěl bych se zdržet komentáře. Zažívali jsme i v Opavě, že když se nedaří, stoupá nervozita. Rád bych tady znovu zažil, co před čtyřmi lety (Skuhravý tehdy vedl starší dorost - pozn. red.). Soudržný klub, který spolu vyhrává, spolu prohrává. Pak nám fanoušci odpustí i porážku. Sám jsem zvědavý, kam se budeme ubírat.

Pohled na tabulku už je pro vás příjemnější. Máte stejně bodů jako Olomouc a o jeden méně než Opava.

Den před naším zápasem jsem byl sledovat Olomouc, kde hrajeme příště. Na tabulku se ovšem vůbec nekoukám. Pokud chcete být konkurenceschopní, musíte se soustředit na svou hru. Dukla by měla mít svou tvář. Je otázka, kdy to bude.

Jak jste spokojený s novými stopery Ďuricou a Raspopovičem?

V mých očích jsme viděli nejlepší stoperskou dvojici v lize.

Ďurica je nadmíru zkušený.

Hned na začátku jsem mu řekl, že stejně jako jsem v Opavě bral Zdenu Pospěcha, také on je pro mě studnice zkušeností. Janko je pro mě partner, svým charizma a profesionalitou hráč, jehož se vyplatí následovat. Já to mám v plánu a doufám, že se přidají i naši mladí hráči.

Reklama