Hlavní obsah

Olomouc - Kladno 2:0Olomouc má první jarní body, doma porazila Kladno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Janotka 1 : 0
60. Melinho 2 : 0

OLOMOUC

Olomoučtí fotbalisté zažehnali jarní depresi. Po pěti porážkách Sigma procitla a už v téměř existenčním duelu góly Tomáše Janotky s Melinhem doma porazila Kladno 2:0. Mužstvo trenéra Vlastimila Petržely zaznamenalo na jaře první bodový zisk, který jej vynesl před Zlín na třinácté místo prvoligové tabulky.

Článek

Kladno tentokrát zůstalo dlužno svým sympatickým výkonům z úvodu jara, s výjimkou Cigánkovy akce z 38. minuty Lovásika pořádně neohrozilo.

Kouč Petržela v duchu své tradice nenechal v základní sestavě kámen na kameni, ale změny se mu tentokrát rychle vyplatily. Staronový muž v zahajovací jedenáctce Onofrej odcentroval z levého rohu pokutového území na malé vápno, kde se v souboji s kladenskými stopery důrazem prosadil Janotka a skluzem dopravil balón za brankovou čáru.

Nepoznaný jarní pocit, vedení v zápase, dodal ohrožené Sigmě více klidu. Olomouc byla pilnější v ofenzivě, ale před kladenskou brankou se nic světoborného stejně nedělo. Pavlíka prověřil snad jen Schulmeister, který však po Šimůnkově hrubce zacílil jen střed branky.

Kladno toho moc nepředvedlo 

Hosté toho moc neukázali. I když olomoucká obrana hrála už klasicky v jiném složení s mladou stoperskou dvojicí Komárek - Škerle, fungovala bez problémů. Až na situaci z 38. minuty, kdy si Cigánek šikovně obhodil Škerleho, objevil se sám před Lovásikem, jenže levačkou míč zakroutil příliš. Jinak Středočeši nehrozili, neudrželi míč na domácí polovině a olomoucká defenziva je držela na daleko od své branky.

Domácí neponechali nic náhodě a aktivním způsobem hry šli vstříc pojišťovací trefě. Na hlavě ji měl v 56. minutě Schulmeister, ale Onofrejův pas umístil těsně vedle vzdálenější tyče. Haná si oddechla až po hodině hry, kdy si svůj nejvýraznější part v utkání vystřihl Schulmeister. Na pravém křídle proškolil kladenské beky, zpětnou přihrávkou nabil Melinhovi, který z druhé vlny nedal křížným volejem Pavlíkovi šanci.

Potom už zápas mohl klidně skončit. Domácím dvougólový náskok vrchovatě stačil, přesto dále vyvíjeli tlak, ale ve finální fázi Sigmě stále schází klid a sebevědomí. Kladno neprobudily ani tři změny v sestavě, vpředu bylo neškodné a Olomouc suverénně uhájila první jarní triumf.

Sigma Olomouc - Kladno 2:0 (1:0)
Branky: 13. Janotka, 60. Melinho. Rozhodčí: Kovařík - Kordula, Novák. ŽK: Rýdel, V. Schulmeister - Strnad, Kousal, Killar. Diváci: 3853.
Olomouc: Lovásik - Jindřišek, Komárek, Škerle, Randa - Janotka, Onofrej (90. Petr), Rýdel, Melinho, Pulkert (88. Hartig) - V. Schulmeister (76. Hochmeister). Trenér: Petržela.
Kladno: Pavlík - Šimůnek, Farbák, Killar, Hamouz - Cigánek (58. Šelicha), Strnad, Gecov (71. Simpson), Kalina (79. Čáp) - Radzinevičius, Kousal. Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata: