Hlavní obsah

Bílek: Remíza nic v boji o titul neřeší

OSTRAVA/PRAHA

Nerozhodně skončila pondělní dohrávka Gambrinus ligy mezi Ostravou a Spartou. Pražský tým tak přepustil první místo v tabulce obhájci titulu z Liberce. Trenér Sparty po zápase řekl, že ani remíza s Baníkem v boji o titul nic neřeší. "Je to pořád otevřené. Po dvou třech kolech může být zase všechno jinak. Čelo je vyrovnané," uvedl Michal Bílek.

Článek

I když Baník remízu vybojoval až v závěru, trenér Karel Večeřa nebyl výsledkem výrazně nadšen. "Nejsem spokojený, protože jsme chtěli vyhrát. A pokud by s námi v těch rozhodujících okamžicích hrála troška štěstí, mohlo se to podařit. Jenže utkání ještě nezačalo a už jsme prohrávali, když se opakovala nešťastná branka jako proti Brnu," řekl Večeřa.

S nepovedeným začátkem se však Baník dokázal psychicky vypořádat. Střihavka za osmnáct minut manko smazal svým jedenáctým gólem v sezóně. "Cením si, že se kluci nepoložili. Chtěli hrát pořád útočně, dařilo se nám to, i když moc velkých šancí nebylo. Bohužel přišel druhý nešťastný a sporný okamžik. Z lavičky to můžu těžko posuzovat, ale faktem je docela vážné zranění našeho brankáře, po kterém následoval gól," podotkl Večeřa.

"Kluci ale odehráli vynikající zápas po stránce morální, i když závěr byl složitější, protože jsme hráli v deseti. Ze začátku druhé půle na nás ležel nešťastný závěr prvního poločasu, kluky jsme burcovali a dokázali jsme vyrovnat," doplnil Večeřa.

Ani Sparta nebyla z remízy nadšená. Trenér Michal Bílek přičítal bodovou ztrátu promarněným brejkům v druhé půli. "Měli jsme několik rozeběhlých brejkových situací, které jsme bohužel nedotáhli. I vyrovnávací brance na 2:2 předcházela velká šance Koláře, který ji hlavou neproměnil. Celkově nemůžeme být spokojeni, za stavu 2:1 jsme vedení měli pohlídat," prohlásil Bílek.

Škoda nedotažených akcí

Toho mrzelo, že Sparta z výborně rozehrané partie nevytěžila více. "Zápas se vyvíjel v náš prospěch. Dali jsme šťastný gól hned v první minutě, pak si soupeř, hnán vynikajícím publikem, vytvořil chvílemi velký tlak, ale na druhou stranu si nevytvořil žádné velké brankové příležitosti. Musím zopakovat, že je velká škoda akcí, které jsme ve druhé půli nedotáhli buď špatnou přihrávkou, nebo střelou," posteskl si Bílek.

Reklama

Související témata: