Hlavní obsah

Do Sparty přichází z Bielefeldu ex-olomoucký talent Vacek

PRAHA

Fotbalová Sparta Praha hlásí sedmou letní posilu. V pražském klubu ve čtvrtek podepsal tříletou smlouvu dvacetiletý záložník Kamil Vacek, který do velkého fotbalu nakoukl poprvé v Olomouci, ale poslední rok a půl strávil v Arminii Bielefeld. ČTK to řekl sparťanský mluvčí Lukáš Přibyl.

Článek

Vacek ale nebude okamžitou posilou pro první tým Michala Bílka. Po vleklém zranění totiž musel oželet mistrovství světa dvacítek, přestože do kádru v předchozích letech patřil, i místo v německém klubu a potřebuje se rozehrát. "Kamil se postupně zapojí do přípravy s rezervou a v následujících týdnech se ukáže, zda začne sezonu ve Spartě nebo na hostování v jiném ligovém klubu," řekl sportovní manažer Jiří Plíšek, který považuje Vacka za velký příslib pro budoucnost Sparty.

Podobně soudí i trenér Bílek. "Takových hráčů s podobným přehledem a tvořivostí není v českém fotbale mnoho a Sparta může z jeho umění do budoucna jen profitovat," řekl o nové posile kouč.

Kariéru Vackovi přibrzdilo zranění

Sparta se dnes v podvečer dohodla na odstupném se Sigmou Olomouc, s hráčem pak na smlouvě. "Jsem nesmírně rád, že jsem podepsal ve Spartě. Neprožil jsem moc šťastné období. Tři roky jsem hrál za reprezentační výběry, nevynechal jsem snad jediný zápas. A když přišel vrchol, tak jsem se zraněný jen díval na televizi," uvedl na klubovém webu Vacek.

Vacek se už jako sedmnáctiletý dostal do olomouckého kádru, ale s Hanou se neloučil v dobrém, jeho působení v Bielefeldu provázely tahanice. V posledních osmi měsících toho ale mnoho nenahrál, protože ho zastavilo zranění zánártní kůstky. V bundeslize tak stihl pouze jeden zápas, před odchodem do Německa nastoupil v dresu Sigmy do devíti utkání v české lize. V juniorských reprezentačních výběrech nasbíral 12 startů a vstřelil dva góly.

Reklama

Související témata: