Hlavní obsah

Teplice - Bohemians 1905 2:0Teplice rozhodly o sedmé domácí výhře hned v úvodu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Štohanzl 1 : 0
8. Mareš 2 : 0

TEPLICE

Fotbalisté Teplic zvítězili v utkání 15. ligového kola nad Bohemians 1905 2:0 a vrátili se na druhé místo v tabulce. O obě branky domácího týmu se postaral již v prvním poločase útočník Mareš. Už po 39 sekundách nahrál před prázdnou branku Štohanzlovi, o sedm minut později se trefil po brejku sám. Teplice vyhrály doma posedmé za sebou.

Článek

Utkání mělo hned pro čtyři hráče nádech bratrského souboje. Stoper Bohemians Pavel Lukáš, starší bratr šéfa teplické obrany Petra, ale zůstal na lavičce. Jen v teplákách sledoval počínání mladšího bratra Ivana v dresu soupeře i teplický Pavel Hašek. Střetli se i dva jmenovci, teplický trenér Petr Rada s klíčovým stoperem Bohemians Karlem, bývalou oporou Severočechů.

Teplický kouč měl nelehký úkol vypořádat se s absencí potrestaného kanonýra Fenina. Nakonec dal důvěru Marešovi, který se mu odvděčil už po pár vteřinách hry. Po kolmém pasu levého obránce Rosy si elegantně obhodil právě Karla Radu, zatáhl míč do šestnáctky a jeho tečovaný pas se odrazil před odkrytou branku ke Štohanzlovi, který nezaváhal.

Za dalších sedm minut si Mareš naběhl za obranu na další kolmici, tentokrát od Doležala, kterou vzápětí proměnil tvrdou střelou nártem k bližší tyči ve svůj premiérový ligový gól.

Hašek byl několikrát vykázán z hřiště

Tepličtí hráči se poté nečekaně snadno nabytým vedením nechali trochu ukolébat a přizpůsobili se hře soupeře. Teplické publikum tak po zbytek poločasu sledovalo podprůměrný fotbal bez větších šancí. Zatímco domácí kontrolovali nepříliš nebezpečné ofenzivní výboje Pražanů, o největší vzruch se postaral hostující záložník Hašek, který byl s tržnou ranou na hlavě a zakrváceným dresem hned několikrát vykázán ze hřiště.

Až ve 39. minutě se na Stínadla vrátil fotbal. Do odraženého míče před teplickou šestnáctkou se položil Nikl, ale jeho rána jen prosvištěla kolem domácí branky. Na druhé straně se po pěkné kombinační akci dostal do zakončení Štohanzl, z otočky však trefil jen náruč brankáře Sňozíka.

I po přestávce se hra odbývala především v zahuštěném středu hřiště, kde se odehrávalo velké množství osobních soubojů. Přesto se gólové šance rodily. V 56. minutě mohl přidat třetí teplický gól stoper Lukáš, jehož hlavička po centru z přímého kopu jen proletěla vedle Sňozíkovy tyče. Za dalších pět minut napřáhl Nikl opět zpoza šestnáctky, ale skákavou střelu u tyče zkrotil teplický brankář Slavík. Hned z protiútoku dopadl zcela stejně po pěkné individuální akci Mareš.

Ordošovi zabránil ve skórování Rosa

V 69. minutě propásli Bohemians asi největší šanci na zdramatizování zápasu. Napříč pokutovým územím se vydal Ordoš, obešel i Slavíka, ale dostal se až příliš na pravou stranu a jeho střelu z úhlu vykopl na brankové čáře Rosa.

Teplice poté i bez zraněného kapitána Verbíře přece jen přidaly na důrazu a odměnou jim byla řada nadějných protiútoků do čím dál odkrytější obrany soupeře. V 73. minutě poslal z pravé strany pěkný centr Doležal, ale dvojice nabíhajících teplických útočníků se nedohodla a Smíšek míč před lépe postaveným Štohanzlem jen tečoval. Akce ale pokračovala a na jejím konci se Štohanzl prokličkoval k tvrdé střele z levého rohu šestnáctky, kterou ale poslal nad břevno. Za dalších šest minut Smíšek před odkrytou brankou o krok nedosáhl na pěkný centr zleva.

FK Teplice - Bohemians 1905 2:0 (2:0)
Branky: 1. Štohanzl, 8. Mareš. Rozhodčí: Adam - Filípek, Urban. ŽK: Rosa, Gašparík - Růžička, Slezák, Kunášek. Diváci: 3680.
Teplice: Slavík - Kaufman, Lukáš, Klein, Rosa - Štohanzl (87. Benát), Sabou, Doležal, Verbíř (49. Gašparík) - Mareš (63. Ljevakovič), Smíšek. Trenér: Rada.
Bohemians 1905: Sňozík - Růžička (25. Bartek), Marek, Rada, Šmarda - Morávek, Nikl, I. Hašek, Junáček (62. Škoda) - Ordoš, Slezák (68. Bálek). Trenér: Hradecký.

Reklama

Související témata: